Stort polispådrag i Tensta på fredagskvällen efter att polisen fått larm om höga smällar som kan uppfattas vara skottlossning.

En polisinsats pågår just nu i Tensta sedan polisen fick in ett larm från en inringare som hört höga smällar, vilket kan tänkas vara skottlossning. Larmet kom in klockan 19:19 på fredagskvällen. Det finns ännu inga uppgifter om skadade personer och ingen misstänkt är gripen.

En misstänkt brottsplats i stadsdelen är lokaliserad och avspärrad för teknisk undersökning, där det även gjorts fynd. En förundersökning om grovt vapenbrott och mordförsök är inledd.

Texten uppdateras.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Discgolf på lånad tid

När Järva DiscGolfPark stängde för säsongen i höstas hade de inte längre något avtal med Stockholms stad. Discgolfbanan blev vräkt och begravningsplatsen skulle börja byggas. Men nu spelas det discgolf i parken som aldrig förr.

Konst uppåt väggarna i Rinkeby Folkets Hus

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.

Flera möten i Järva ställs in på grund av Coronaviruset

Flera planerade event i Järva ställs in. Föreningsdagen i Tensta centrum blir inte av, Öppet Hus i Kista folkhögskola inte heller och fredagsbönen i Kista är inställd imorgon.

Här sitter kameror i Rinkeby

Det finns totalt 16 kameror, på nio ställen, runt Rinkeby centrum, som staden hoppas ska öka tryggheten. Skårbygränd, Norra och Södra Rinkebygången, Rinkeby torg, Rinkebyplan och Norra Stadsparksgången är övervakade.