Eid-bönen hölls i Husby Gård i år, men på grund av risk för regn valde många att be hemma. Trots detta var det många som kom.

En av dem som kom till Husby gård för att fira eid al-adha var Leyla Omar. Hon gladde sig åt att de kunde be tillsammans.
– Även om vi är två meter ifrån varandra så känner vi oss glada bara för att kunna se varann.

Vad ska ni göra efter bönen?
– Jag ska ta mina barn och några av deras vänner till Mc Donalds och äta där.

Det var oklart om det skulle finnas två bönetider i år, eller bara en. När man bad i moskén så brukade det finnas två bönetider för eid-bönen. Nu bad man i Husby gård och där fanns nog med plats för alla att be. Därför fanns bara en bönetid, något som inte alla hunnit få information om.

Detta år har varit väldigt tufft

En av dem som var med var Seynab Dirir. Hon var glad att alla kunde samlas.
– Det känns jättebra, jag känner mig väldigt känslosam. Detta år har varit väldigt tufft för många och att kunna be tillsammans, och be för varandras välmående, är bara helt fantastiskt.

Men inget är som vanligt i år, alla traditioner måste förändras.
– Annars brukar vi ha fest med familj och vänner, släktingar från andra städer brukar hälsa på, säger Seynab Dirir.

Efter bönen på Husby gård ska hon gå hem igen.
– Nu så ska jag sitta hemma på gården och fika med några kompisar och deras barn. Jag hoppas, inshallah, att vi kan fira Eid stort nästa år, utan sjukdomar.

Text och bild: Najma Abdi och Niso Yakubova
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag att bygga en cricketplan och en multifunktionsplan i Spångadalen. Den här gången äger mötet rum i förvaltningshuset på Fagerstagatan i Lunda. På grund av pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar och allmänheten kan inte närvara.

Hemtester för covid-19 begränsas

Hemtester för covid-19 begränsas i Region Stockholm på grund av hög belastning. Igår och idag släpptes 5000 tester som tog slut i rekordfart.

R’n’B Cherrie är tillbaka

Idag släpper Cherrie sin efterlängtade singel 123 som gästas av vännen och artisten Yasin. 123 är den andra singeln från hennes kommande album som släpps i januari nästa år. 

Nu har Bling öppnat Bridge i Kista Galleria

Bridge är en plats där entreprenörer kan växa och kunna visa upp sina produkter. Det är en plats som står på tre ben – handel, möten och inspiration. – Entreprenörerna får möjlighet att ställa ut sina varor i Kista Galleria, som är en av Nordens mest trafikerade gallerior.