Muslimer visar idag sitt stöd till Spånga-Kista församling med anledning av attentatet mot Spånga kyrka.
– Vi vill visa att kyrkan är Guds hus, som alltid ska värnas och respekteras, säger Mariam Osman Sherifay, medlem i Khadija Center.

Det är Khadija Center som har tagit initiativ till en manifestationen och de uppmanar alla muslimer och muslimska församlingar att visa sitt stöd. Aktionen sker utomhus, idag klockan 15.00, utanför Spånga kyrka

– Vi står eniga med våra kristna vänner, säger Mustafa Ahmed, ansvarig för Khadija Center.

Manifestationen anordnas i samarbete med organisationen Muslim Aid.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mordförsök i Tensta

Under tisdagen hittades en knivskuren man strax efter lunchtid i Tensta. Mannen var allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Polisen har rubricerat händelsen som försök till mord.

Nytt kulturstråk ska göra Husby tryggare

Trafiknämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde den 27 augusti att genomföra planerna på ett grönt kulturstråk i Husby. Det handlar om en befintlig gångväg mellan Husby centrum och Husby gård som ska rustas upp och utvecklas.

Sex gripna misstänkta för grovt rån i Kista

I Tensta grep polisen på söndagen sex personer, som är misstänkta för ett grovt rån i Kista. De ska ha omringat en personbil och hotat till sig bilnycklar och smycken, tagit bilen och kört iväg.

Nu kommer plaskdammen i Nydalsparken bli som ny

Det dröjde  tre år, och tre somrar, innan plaskdammen i Nydalsparken i Tensta började renoveras. Men nu är arbetet äntligen igång!