Flera polispatruller är på plats i Hjulsta efter larm om skottlossning vid niotiden ikväll. En person är allvarligt skadad och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Larmcentralen tog emot flera samtal om smällar som lät som skottlossning i Hjulsta strax före klockan 21 på tisdagskvällen. En person har hittats liggande på marken med allvarliga skottskador och förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Brottsplatsen har spärrats av och polisens patruller söker i området och pratar med vittnen. Det finns uppgifter om att två personer setts springa från platsen.

Tunnelbanetrafiken till Hjulsta är åter igång efter tidigare stopp på grund av händelsen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Janis och Jonis segrare i Sveriges största millopp på bana

Långlöparnas kväll på Stadion är Sveriges största millopp på bana. På tisdagskvällen sprang 125 löpare 10 000 m i fem heat. Alla fyra löpare från Rinkeby Run satte personliga rekord och Janis Constantin och Jonis Serry vann varsitt heat.

Väpnat rån och skottlossning i Tensta

Grovt rån och vapenbrott ledde till en stor polisinsats i Tensta igår eftermiddag. En person rånades på sina bilnycklar och rånarna sköt mot en bil innan de försvann.

Enbacksskolans elever studerar Black Lives Matter

Årskurs 8 på Enbacksskolan i Tensta har under höstterminen arbetat ämnesövergripande med BLM-rörelsen och vikten av samhällsförändring där rasism och fördomar motverkas.