Strax efter klockan fyra natten till onsdagen gick larmet i Spånga kyrka. Tre molotovcoctails hade kastats mot kyrkporten och två av kyrkans fönster. Vaktbolaget larmade polisen som utreder händelsen som försök till mordbrand.

– Skadegörelsen är inte så omfattande men polisen spärrade av området för att göra en teknisk utredning. Ett fönster gick sönder och det kom in rök i kyrkan, säger kyrkoherde Jerker Alsterlund.

Det finns ingen hotbild mot kyrkan

Brandbomberna orsakade inga omfattande skador. Efter lunchtid på onsdagen togs avspärrningarna bort och kyrkan är öppen som vanligt. Jerker Alsterlund vet inte vem eller vilka som kan tänkas ligga bakom attentatet.

– Det finns ingen hotbild mot kyrkan men det är ju en stark symbolisk handling. Vi har ingen aning om vem som kan vara arg, om det ens är riktat mot oss, eller om det bara är ett illdåd i största allmänhet.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

14 stadsdelar kan bli fem

Vad händer med den lokala demokratin i Järva? Idag finns 14 stadsdelar…

Som United FF vann derbyt mot rivalerna från Husby

Matchen mot Husby FF blev mycket intensiv.  – Vi spelade för vår överlevnad mot ett lag i toppen, våra rivaler från 164. Men vi har ännu inte förlorat mot Husby i en tävlingsmatch, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Rinkeby Multi Sports Camp på höstlovet – för sista gången?

2017 var det en oväntad succé. 2018 växte det kaos-artat. 2019 blev det ännu större och ännu bättre. Det blir ett Rinkeby Multi Sports Camp även höstlovet 2020, men för första gången kommer det krympa. Sedan är det slut.

Viktig verksamhet drabbas av överdrivet nitiska tjänstemän

Flera föreningar som är aktiva i Järva får inga föreningsbidrag för sina verksamheter. Akalla 4H-gård och Rinkeby Run är två av dem som blev utan pengar i Rinkeby-Kista i år.