En man och en kvinna gräver i jorden.
Ole-Jörgen Persson och Anna König Jerlmyr planterar träd.

I ett stilla duggregn planterade Rinkeby-Kistas ordförande Ole-Jörgen Persson, M, och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M, ett av de 50 träd som planteras för att fira att stadsdelen fyller 50.
 – Det finns så mycket värt att fira här i Rinkeby! Stort grattis, sade Anna König Jerlmyr.

Stockholms stad planterar 50 olika träd som kan växa i minst 50 år, på olika platser i Rinkeby under jubileumsåret. Man hoppas att träden blir till nytta och glädje för nuvarande och kommande generationer av Rinkebybor. På torsdagen var finansborgarrådet Anna König Jerlmyr tillsammans med stadsdelsnämndens ordförande Ole-Jörgen Persson med och hjälpte till att planera en av ekarna i parkleken Rinken.

Tillsammans med bland annat fastighetsägare i Järva, centrumledning, Kulturförvaltningen,Trafikkontoret, andra aktörer och Rinkebybor planerar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning ett värdigt och covid-anpassat firande under jubileumsåret 2021.

Bilden ovan från livesändningen på instagram
Trädplantering Rinkeby
Träd planteras på flera ställen, här längs Rinkebysvängen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järva röstar!

Dagen före valet var det slutspurt i valarbetet i Järva. Biblioteket stängde…

I år firas 8 mars på nytt sätt

Ayan Mohamed i Tensta har kommit på ett corona-säkert sätt att fira den Internationella kvinnodagen. – Vi möts upp i små grupper utomhus den sjunde och åttonde mars. Vi går, springer eller dansar. Så kan vi fira kvinnodagen tillsammans, med distans.

Tryggheten diskuterades när Stadsteatern kom på besök

Lokala frågor stod i fokus när Kulturhuset Stadsteatern bjöd in till forum och debatt i Blå Huset i Tensta. Journalisten Amie Bramme Sey ledde diskussionen under turnén i Västerort.

Muhubu promenerar varje söndag även under ramadan

Klockan halv två varje söndag går Muhubo Yusuf Mohamud från Rinkeby-terassen, bredvid det nya höga svarta huset, till Järvabadet. Där möter hon Ayan och hennes väninnor som går från Tensta Tower (tjugo över ett ) och Norea, Shatisha och de andra som går från Akalla by (klockan ett).