En man och en kvinna gräver i jorden.
Ole-Jörgen Persson och Anna König Jerlmyr planterar träd.

I ett stilla duggregn planterade Rinkeby-Kistas ordförande Ole-Jörgen Persson, M, och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M, ett av de 50 träd som planteras för att fira att stadsdelen fyller 50.
 – Det finns så mycket värt att fira här i Rinkeby! Stort grattis, sade Anna König Jerlmyr.

Stockholms stad planterar 50 olika träd som kan växa i minst 50 år, på olika platser i Rinkeby under jubileumsåret. Man hoppas att träden blir till nytta och glädje för nuvarande och kommande generationer av Rinkebybor. På torsdagen var finansborgarrådet Anna König Jerlmyr tillsammans med stadsdelsnämndens ordförande Ole-Jörgen Persson med och hjälpte till att planera en av ekarna i parkleken Rinken.

Tillsammans med bland annat fastighetsägare i Järva, centrumledning, Kulturförvaltningen,Trafikkontoret, andra aktörer och Rinkebybor planerar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning ett värdigt och covid-anpassat firande under jubileumsåret 2021.

Bilden ovan från livesändningen på instagram
Trädplantering Rinkeby
Träd planteras på flera ställen, här längs Rinkebysvängen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta träff diskuterades på mötet i nämnden igår

Sammanträdet i Spånga-Tensta genomfördes i rask takt. Den punkt som diskuterades mest handlade om utförsäljningen av Tensta gymnasium och Tensta träff.

En kväll med Mutah ”Napoleon” Beale och Quincy Jones III

Det var mer än fullsatt i Kista Träff när Bling anordnade månadens inspirationskväll. Den här gången var det Mutah ”Napoleon” Beale och Quincy Jones III som var gäster.

Så firas eid al-adha hos familjen Selfjord

Firandet kan se lite olika ut från familj till familj. Men precis som i eid al-fitr i slutet av Ramadan så får barnen presenter och klär sig extra fint och i nya kläder.  – Det är en glad högtid samtidigt som det firas av religiösa skäl. Man umgås med familj och vänner och det är ett positivt firande på flera sätt. Först är man med sin familj och sedan går man till grannar eller kompisar.

Mäktig manifestation mot våldet

Strax före klockan 15 rullade den tredje och sista bussen från Järva in framför gamla riksdagshuset. Ut kom mammor och pappor, unga och gamla, många med röda bindlar bundna runt huvudet eller ärmen, andra med plakat. – Vi har samlats här idag för att manifestera mot den nationella krisen vi lever i, sade Muna Sicid, en av initiativtagarna till mötet.