Muslimer samlades utanför Kämpingehallen i Tensta i en bör för reg.

I Tensta samlades muslimer till bön för regn idag.

– Vi är en del av samhället, skogsbränderna berör även oss, sade Abdimalik Osman, som var med utanför Kämpingehallen.

Vid 17-tiden på lördagen samlades kvinnor och män till bön. Mattor rullades ut utanför hallen, eftersom kvällen var varm.

– Det här är en återkommande bön i våra hemländer, sade Abdimalik Osman. Men här i Sverige är det nog första gången som vi ber om regn.

På fyra platser i landet – i Uppsala, Luleå, Lessebo och Tensta – kallades muslimer att be för regn. Flera av dem som närvarade såg bönen som en manifestation av solidaritet för de eldhärjade områdena i landet.

– Det här är muslimernas sätt att visa vårt stöd. Bränderna berör även oss.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Här kan du rösta i Järva:

Den 9 september är det val. Viktiga val till riksdag, landsting och…

Lokalpolisen får ett nytt, mer logiskt namn

Igår meddelade Rinkebys lokala polischef Therese Rosengren att hennes område får ett nytt namn. Istället för lokalpolisområde Rinkeby, som det hetat sedan 2015, är det hädanefter lokalpolisområde Järva som gäller.

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.

Unga fredsambassadörer utbildas mot extremism och rasism

Nu drar Somaliska Riksförbundet i Sverige igång Kompass för att motverka våldsbejakande extremism och rasism. – Kompass är ett treårigt projekt, finansierat av Arvsfonden, säger Ilham Moalim, projektledare för arbetet.