Övervakningskamera

Senast polisen satte upp kameror i Tensta var i januari i år på Tisslingeplan. Nu får ytterligare ett område i Tensta kameraövervakning.

I Tensta sätts det nu upp nya övervakningskameror. Det var så sent som i januari i år som två övervakningskameror placerades vid Tisslingeplan. Motiveringen till beslutet var mordet på en ung person i Tensta den 29 december 2020, och polisen framhöll då att det är sannolikt att fler kameror lär sättas upp inom den kommande tiden.

Nu är det Gullingeplan i Tensta som får nya kameror i syfte att stävja narkotikahandeln och förebygga grova våldsbrott, och därmed göra platsen mer trygg.

Sedan en ny lag trädde i kraft vid årsskiftet 2019/2020 är det numera möjligt för polisen att sätta upp bevakningskameror utan att söka om tillstånd hos Datainspektionen, något som det var krav på tidigare.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vacker mosaik kan ses i Kvarnbygångens tunnel

Under höstlovet förra veckan skapade åtta feriejobbande ungdomar en ny mosaik i Rinkeby. – Ungdomarna har gjort allting själva. De kom med idéer, skissade motiv i Procreate på iPads, knackade kakel och satte upp alla bitarna, säger ungdomshandledaren Nadine Arizcurinaga.

De ska ge stöd till unga som samhället tappade bort

I maj 2018 invigdes Studier och Arbete i Rinkeby och idag finns en motsvarande verksamhet även i Husby. – Vi är otroligt stolta över vår verksamhet och att behovet finns är självklart, säger Annika Ström, som är tillförordnad enhetschef för Studier & Arbete och har varit med från start.

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0). 

Förändringar i lokalbevakningen när Mitt i och Direktpress blir en

I slutet av förra veckan kom beskedet att lokaltidningarna Direktpress och Mitt i blir en. Det är Direktpress moderbolag Ge-Te Media AB som har köpt Mitt i, med följden att stockholmarna framöver endast kommer få en lokal gratistidning på papper.