Amal Said fick en förfrågan om att vara med på en fotografering för företaget RepLaces.
 – Jag tyckte att det lät spännande och det kändes självklart att vara med när jag fick höra om konceptet. Idén bygger på att man ska bygga broar i samhället genom att stolt representera sig själv oavsett var man kommer ifrån. Så kan man skapa en större samhörighet, säger Amal Said, en av grundarna av nätverket Womenisa. 

RepLaces säljer skosnören, blåa, gröna eller röda, och varje färg representerar orten längs Stockholms tunnelbanelinjer. Företagets ambition är att deras produkter, och när de används, ska leda till ökad dialog mellan människor. För varje såld RepLaces går det en summa till någon av de stora fotbollsklubbarna i staden eller till stipendier till personer eller organisationer som arbetar för integration i samhället.

Nu är hon med i Mikas modellagentur

 – Fotograferingsdagen bjöd på nya upplevelser för min del. Vi blev stylade och fotade av King Kunta, en talangfull kreatör baserad i Stockholm. Det var en grym upplevelse att få delta och visa unga kvinnor att skönhet finns hos alla och att alla oavsett bakgrund kan representeras i modeindustrin.

När hennes bilder kom ut på nätet så hörde modellagenturer av sig och nu är hon med i Mikas modellagentur, och finns med i deras katalog New Faces.
 – Jag ser verkligen fram emot den här resan och vill lära mig mer om modeindustrin. Det kändes familjärt på något sätt. Det blir ett sätt att få uttrycka sig på och att växa som person. Vi är alla vackra på olika vis och det bör framhävas. Med RepLaces kändes det extra kul att få representera blåa linjen, säger Amal Said.

Krista Sirviö

Fakta:
Womenisa en plattform som banar väg för framtidens kvinnliga ledare och entreprenörer, där kvinnor får möjlighet att nätverka med andra kvinnor, kan få en chans till ekonomisk självständighet genom eget företagande eller sysselsättning och möjlighet till personlig utveckling genom mentorskap. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu satsar Kista SC ännu mer på fotboll för tjejer!

Det är isande kallt den här söndagsförmiddagen på fotbollsplanen vid Akalla by. Ett tjugotal föräldrar har kommit dit med sina döttrar, som vill börja spela fotboll. – Hej allihopa! Vi börjar med att samla alla tjejer och så får föräldrarna stå vid sidan om.

Pandemins tredje våg har nått Stockholm

Coronapandemins tredje våg är här nu. Det var budskapet på den pressträff som Region Stockholm höll i förmiddags. De senaste tre veckorna har antalet smittade ökat med ungefär 25 procent och sammanlagt har antalet bekräftade fall fördubblats.

Nu är Rinkebybornas egen bok klar!

Nu är boken Rinkeby Världens Torg i 50 år klar och författaren Gunilla Lundgren drar en suck av lättnad.  – Det enda jag tänkt på det senaste året är att vi måste kunna ses den 17 september. Och jag är så glad att vi kunde det.

Siffror över antal döda i corona i Stockholm publiceras

Idag publicerades siffrorna över antal döda i corona i Stockholms län. För första gången redovisas också dödssiffrorna per stadsdel. Rinkeby-Kista är hårdast drabbat, följt av Sundbyberg och Spånga-Tensta.