Hur skulle du vilja bo? Nästa vecka kan du se barnens drömkojor som visas i Bredbysalen på Folkets Hus i Rinkeby. Utställningen är resultatet av kursen Färg & Fantasi, i Kulturskolans regi. 
 – Det är ett av de bästa samarbeten vi har haft, säger Fardosa Omar, verksamhetsledare på Rinkeby Folkets Hus.

Under hela våren har barn i Rinkeby byggt sina drömkojor. Varje torsdag har barn i åldern 5 till 12 år träffats en eftermiddag i Folkets Hus för att bygga, måla och skapa.
– Den yngsta var faktiskt bara tre år, säger Nadja Ekman, en av konstpedagogerna från Kulturskolan som ansvarat för verksamheten.

På grund av pandemin träffades sex barn första timmen och så kom sex nya barn nästa timme. När halva terminen gått kom nya barn.
– Vi har hållit på under hela vårterminen, så sammanlagt har 24 barn kunnat delta, säger Fardosa Omar.

Jag hoppas på fortsatt och långsiktigt samarbete med Kulturskolan

I utställningssalen, som finns i entrén i Folkets Hus, finns alla kojorna utställda. Det är fantastiska och fantasifulla skapelser, hus med tinnar och torn, balkonger och stege till taket. I salen hörs samtidigt barnen röster, inspelade på band när de pratar om sina kojor.
– När alla kojor var klara intervjuade vi barnen. De fick öva sig på att presentera sina verk, säger Nadja Ekman.

Barnen hann inte bara med att bygga kojor, utan även lära sig sockermåleri, marmorering och göra collage. Alla verk finns att se på utställningen.
– Ett av barnen sade till mig att hon vill fortsätta komma hit, för det var det roligaste hon hade gjort. Jag hoppas verkligen att vi kan hitta en form för fortsatt och långsiktigt samarbete med Kulturskolan, säger Fardosa Omar.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Utställningen är öppen måndag till torsdag under veckan som kommer, 31 maj till 3 juni. De som vill komma och titta måste mejla Folkets Hus och boka tid, fardosa@rinkebyfolketshus.se

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria, del 29: Din jävla fetaost med kalamataoliver

Mamma hade helt seriöst trott att jag driver med hennes liv och krossat hela mitt självförtroende för det dåliga skämtet. Men Ali? Självklart, stackarn, han har det tufft, han kan behöva komma bort. Enda kravet hon hade var att han ska köpa olivolja till henne. OLIVOLJA MALAKA, ÄR DET ALLT SOM KRÄVS? Jag hade hämtat Artistoteles till henne om hon hade gett mig friheten att åka! Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Smittan ökar i Stockholm igen

För andra veckan i rad ökar antalet smittade av covid-19 i regionen. 476 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 6 juli till och med 12 juli, rapporterar Region Stockholm. Även om fler och fler vaccinerar sig, så är skillnaderna fortfarande stora mellan olika delar av Stockholm.

Domarna i Al Azhar-målet överklagas

Förre ordföranden i Al Azharstiftelsen, Bashir Aman Ali, bestrider tingsrättens dom på alla punkter och överklagar domen. Detsamma gör de övriga före detta ledamöterna i stiftelsens styrelse.

Minnesstund i Hjulsta igårkväll

På onsdagskvällen anordnades en minnesstund i Hjulsta för den 20-årige man som…