Polisbil i närbild

Efter mordet i Husby finns nu fem misstänkta efter att två unga män greps i torsdags.

Två 18-åringar har anhållits misstänkta för mordet i Husby den 31 maj, det rapporterar Aftonbladet. De båda tonåringarna uppges ha rymt från ett av Statens institutionsstyrelses boende, så kallat Sis-hem, och var efterlysta när de greps i torsdags eftermiddag.

Ytterligare en person sitter häktad efter mordet på 28-åringen som sköts en eftermiddag i Husby centrum, mitt bland människor i alla åldrar som befann sig på torget. Totalt finns nu fem misstänkta varav en släpptes på fri fot för ett par veckor sedan.

De uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Husbys hyenor, HH

Kammaråklagare Alexandra Bittner som leder förundersökningen bekräftar de nya gripandena.
– En är häktad för medhjälp till mord, en är häktad i sin utevaro för mord, och nu är två anhållna för mord .

18-åringarna är kända av polis och sociala myndigheter sedan tidigare och uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Husbys hyenor, HH. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stora problem för SL:resenärer i samband med underhållsarbete i Rinkeby

Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

En Svart Flickas Handbok är ett verktyg förklädd i texter

Mariama Jobe är superaktuell med boken ”En Svart Flickas Handbok”. Boksläppet sker idag, den 1 juli, digitalt och live på Instagram ikväll. Men nästa bok skriver hon på engelska, eftersom hon inte känner att hon kan utvecklas mer i det svenska kulturlivet.

Hon fortsätter slåss för upprättelse utan fackets stöd

Anna har arbetat på Hjulsta grundskola i 16 år och är medlem i Kommunal. Hon är en av de tre anställda som avskedats, anklagad för stöld. – Först var facket på min sida. Men ombudsmannen som sitter centralt verkar helt och hållet gå på arbetsgivarens linje. Kommunal kommer inte att gå vidare med mitt fall.

Fullsatt när Suad Ali kom till Kista

Det var en lång kö utanför biografen Filmstaden i Kista, när Think…