Polisbil i närbild

Efter mordet i Husby finns nu fem misstänkta efter att två unga män greps i torsdags.

Två 18-åringar har anhållits misstänkta för mordet i Husby den 31 maj, det rapporterar Aftonbladet. De båda tonåringarna uppges ha rymt från ett av Statens institutionsstyrelses boende, så kallat Sis-hem, och var efterlysta när de greps i torsdags eftermiddag.

Ytterligare en person sitter häktad efter mordet på 28-åringen som sköts en eftermiddag i Husby centrum, mitt bland människor i alla åldrar som befann sig på torget. Totalt finns nu fem misstänkta varav en släpptes på fri fot för ett par veckor sedan.

De uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Husbys hyenor, HH

Kammaråklagare Alexandra Bittner som leder förundersökningen bekräftar de nya gripandena.
– En är häktad för medhjälp till mord, en är häktad i sin utevaro för mord, och nu är två anhållna för mord .

18-åringarna är kända av polis och sociala myndigheter sedan tidigare och uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Husbys hyenor, HH. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny secondhand öppnar i Erikshjälpens gamla lokal

Glada nyheter för alla som sörjde nedstängningen av Erikshjälpens stora secondhandbutik i Spånga är att det snart öppnar en ny butik i lokalerna. Just nu pågår renovering, och den 19 mars slår Skyddsvärnet secondhand upp portarna.

Mer om ungdomshuset Reactor

Besiktningen som gjordes av ungdomshuset Reactor visar att bara en del av…

”Som förvaltning står vi inte bakom ett sådant uttalande”

Kahin Ahmed har krävt en offentlig ursäkt av Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld. Anledningen var att en av förvaltningens tjänstepersoner uttalat sig om somalier i en artikel i Expressen, som många upplevt som kränkande.

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.