Polishelikopter

En man i 25-30-årsåldern sköts till döds på måndagseftermiddagen i Husby. Vid 21-tiden greps en person misstänkt för mord.

En av våra läsare ringde till redaktionen. Samtalet kom 15.38.
– Det är skottlossning i Husby. Jag var ute med hunden när det small. Jag ringde en kompis och fick veta att det varit en skjutning på Oslogatan.

Flera polispatruller anlände till platsen och en insats med helikopter inleddes. När polisen kom levde mannen fortfarande, men han var allvarligt skadad. Han fördes till sjukhus med helikopter och avled senare av skadorna.

De anhöriga är underrättade.

Vid 21-tiden rapporterade polisen att en misstänkt gärningsman är gripen. Polisen söker efter ytterligare en gärningsman misstänkt för mord.

Texten har uppdaterats.

Här förs den skadade till sjukhus.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Många roliga aktiviteter på Rinkeby torg

Sommar på torget med massor av aktiviteter för barn finns i Rinkeby mellan 26 juli och 13 augusti, dessförinnan var de tre veckor i Husby. – Det var väldigt populärt i Husby, och vi hoppas att rinkebyborna också ska hitta oss, säger Ebba Sidh som är projektledare.

Abdipriset 2020 till BLM och BB-ockupanter

Abdipriset 2020 gick till BB-ockupanterna i Sollefteå och Black Lives Matter Sverige. – Det känns väldigt bra att få ge det här priset till två organisationer som satt ljuset på frågor som berör människors vardag och känns inpå bara huden, sade Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiets ordförande, vid prisutdelningen igår. 

”Vi välkomnar polisen till Rinkeby”

Iman Elmi och Mohamed Hagi Farah, två av de tonårsföräldrar som regelbundet nattvandrar, står utanför det nya polishuset i Rinkeby. – Vi är glada att vi har polisen här i Rinkeby, säger Iman Elmi.