Idag invigdes den nya höst- och vinterbelysningen i Tensta Centrum. En insats med syfte att öka tryggheten i området.

Under fredagseftermiddagen var stadsdelsnämndens ordförande Ole-Jörgen Persson (M) och Dennis Wedin (M) ordförande i Svenska bostäder samt Bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad på plats i Tensta Centrum för att tända upp den nya belysningen längs Tenstagången. Den nya belysningen är ett samarbete mellan Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning tillsammans med Fastpartner, Svenska bostäder och bostadsbolaget Åke Sundvall, som byggt och förvaltar Tensta Torn.  

Belysningen är en gemensam satsning inom ramen för platssamverkan Tensta centrum, en plats som har pekats ut som otryggt när det blir mörkt och butikerna stänger.

– Om det är något vi vet från våra medborgare så är det man efterlyser just att de platserna man rör sig i ska bli ljusare och trevligare att vistas i. Och nu när vi alla behöver vara så mycket utomhus för att överhuvudtaget kunna träffa människor så är detta en bra sak, säger Ole-Jörgen Persson.

– Det är fantastiskt kul också att vi tillsammans på det här sättet ökar trygghetsfokuset. Vi arbetar på olika sätt med bostadsbolagen för att se till att människor ska kunna röra sig fritt och känna sig trygga, säger Dennis Wedin (M).

Träden längs Tenstagången kommer att vara belysta under vinterns mörkaste månader och under julperioden kommer centrumet även att smyckas av julbelysning.

Eleni Terzitane
Dennis Wedin och Ole-Jörgen Persson på plats i Tensta.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Galdem A Talk bjuder in till poddfestival i Folkets Husby

Imorgon, lördag, blir det Poddfestival i Folkets Husby. Värdarna för evenemanget är tjejerna bakom podden Galdem A Talk. Zamzam Bouraleh, en av grundarna av podden, berättar om kvällens line-up, om vad besökarna kan förvänta sig av kvällen samt om workshopen som kommer att hållas tidigare under dagen.

”Vi är många som inte får sommarjobb i år”

I år sökte 1598 ungdomar sommarjobb i Rinkeby-Kista, men bara 1110 får jobb.   – Jag fick inget sommarjobb i år, och många av mina kompisar inte heller, säger Halima Mohamed, 18 år.

Skolpersonal anmäler Stockholms stad

Efter konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld, polisanmäler de anklagade Stockholms stad för kränkande fotografering och olaglig kamerabevakning. Stockholm stad har i sin tur polisanmält de misstänkta matstölderna. 

Hatten på när Internationella kvinnodagen firades i Tensta

– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.