en kille på cykel.

Nu prövar Rinkeby Run triathlon.
– Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.
 – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.

På söndag går årets sjunde deltävling i Tensta Rinkeby Grass Run. 2020 var två deltävlingar duathlon (simning + löpning). Den här gången prövar Rinkeby Run en enkel form av triathlon.

Klocjan 10 på söndag morgon går starten för simningen, som är 200 m i Järvabadet. Deltagarna startar i olika heat, där de som rankas snabbast får starta först.

En halvtimme senare startar cykel-loppet på en 3,7 km lång bana i skogen. Rinkeby Run lånar ut mountainbikes till alla deltagare. Start och mål är på gräset nedanför Järvabadets bilparkering. Som vanligt springer deltagarna på Tensta och Rinkebys unika gräsmattor till Hjulsta fågelsjöar och tillbaka.

Vi har fyra mountainbikes som vi turas om att cykla på


Cirka 11.30 startar sedan löpningen. Den som har den snabbaste tiden i simningen och cykeln startar först. Den som avstår, eller avbryter simningen och/eller cyklingen får den sämsta tiden av dem som gick i mål plus 30 sekunder. Vinnare är den som kommer först i mål i löpningen.

Normalt är triathlon-tävlingar mycket längre, med gemensam start. Alla delmoment sker direkt efter varandra. Det upplägget är dyrt och svårt att organisera. Simningen måste ske i ett vatten där alla deltagare kan simma samtidigt. Det är svårt och kräver många funktionärer för att hålla koll på varje deltagare (så att ingen plötsligt sjunker under ytan). Traditionell triathlon innebär också att varje deltävlande måste ha en egen cykel (som kan kosta 50-100 000 kr).
Precis som allt annat Rinkeby Run gör är Tensta Rinkeby Grass Run gratis. Därför måste upplägget anpassas. Först simmar vi 200 m på tid. Sedan har vi fyra mountainbikes som vi turas om att cykla på.Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den 8 mars är det alltid fest på Glömmingegränd 31

I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

En gripen efter rån i Kista

En person skadades på onsdagseftermiddagen efter att ha blivit rånad på sin bil i Kista. Polisen kunde gripa gärningsmannen som är misstänkt för grovt rån.

Boxarna i Tensta oroar sig för framtiden

Förvaltningens chefer kom en dag till Tensta boxningsklubb och meddelade att en ny vägg skulle byggas. Nu har klubben förlorat 55 kvadratmeter träningsyta. – Det är förödande för hela verksamheten, säger Aram Heshi, som har en son som boxas i klubben.

Prisutdelning i fototävlingen #MinaKvarter

Vinnarna i fototävlingen #MinaKvarter2019 som Stockholm Science City har arrangerat under våren har fått sina priser.  Fyra ungdomar från Enbacksskolan i Tensta och en från Akalla grundskola, fick ta emot diplom och priser på Järvaveckans stora scen.