Ett Akropol med bara sex spelare mötte ett fullt lag från Luleå. 
Luleå, förresten. De hade ett massivt publikstöd. Luleå bestod av spelare från basket-gymnasiet i Luleå. De flesta är från Stockholm. De är 16-19 år men spelar tillsammans 6 dagar i veckan. Fem dagar på gymnasiet plus matcher varje helg.

På plan var det fem mot fem. Fem rutinerade spelare mot fem unga talanger. I början såg det ut som utklassning.

Dragan och Gino Panghulan hade lekstuga med gymnasisterna. Efter åtta minuter ledde Akropol med 30-15, men strax därefter syntes de första små symptomen på trötthet.

Av Akropols sex spelare var en småkrasslig, och skulle egentligen inte ha spelat. Så egentligen var de bara fem. Därför förstod vi ”Akropolare” på läktaren att den fjärde perioden skulle bli tuff.

Mjölksyran slog till i tredje perioden

Vi hade fel. Mjölksyran slog till i tredje perioden. Redan i mitten av tredje period kom Luleå ikapp. Akropol fick allt svårare spela med benen tunga av mjölksyra.

Det blev ännu värre när försprånget försvann. I sista halvan av tredje perioden var det grymt att se bollen studsa två gånger på ringen för Akropol och sen ut samtidigt som motståndarna sätter treor gång på gång. Nu var det Luleå som hade lekstuga med gubbarna från ålderdomshemmet.

Men i början av fjärde perioden kämpade sig Akropols veteraner tillbaka in i matchen. Med två minuter kvar att spela hade Luleå bara två poängs försprång. Luleås klack klagade väldigt mycket på domaren, som tyvärr gav dem ett par domslut i det läget. Rätt eller fel, men där avgjordes matchen.

Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta Rinkeby Grass Run avgjort

Nu har det trettionde loppet Tensta Rinkeby Grass Run avgjorts och det var också 2019 års sjunde lopp.  Det avgjordes på sista raksträckan och klar segrare blev Mansib.

Tjejer kan prova att spela fotboll på Rinkebystråket

Igår anordnade Familjebostäder och Kista SC fotboll för tjejer på en uppblåsbar fotbollsplan uppe på Rinkebystråket. Och nu på fredag blir det fotboll igen.

Träna utomhus med Healthy Women hela sommaren

Det blev grill, sol och capoeira under Healthy Womens första tjejkväll i Akalla by. Under hela sommaren fortsätter de med regelbundna träningspass utomhus på flera håll i Järva. – På grund av covid-19 är vi utomhus, i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.

Som United vann derbyt i byn

Det var derby i byn igår kväll och det blev en fartfylld match när Som United mötte Rinkeby United på Knutby BP.