Ett Akropol med bara sex spelare mötte ett fullt lag från Luleå. 
Luleå, förresten. De hade ett massivt publikstöd. Luleå bestod av spelare från basket-gymnasiet i Luleå. De flesta är från Stockholm. De är 16-19 år men spelar tillsammans 6 dagar i veckan. Fem dagar på gymnasiet plus matcher varje helg.

På plan var det fem mot fem. Fem rutinerade spelare mot fem unga talanger. I början såg det ut som utklassning.

Dragan och Gino Panghulan hade lekstuga med gymnasisterna. Efter åtta minuter ledde Akropol med 30-15, men strax därefter syntes de första små symptomen på trötthet.

Av Akropols sex spelare var en småkrasslig, och skulle egentligen inte ha spelat. Så egentligen var de bara fem. Därför förstod vi ”Akropolare” på läktaren att den fjärde perioden skulle bli tuff.

Mjölksyran slog till i tredje perioden

Vi hade fel. Mjölksyran slog till i tredje perioden. Redan i mitten av tredje period kom Luleå ikapp. Akropol fick allt svårare spela med benen tunga av mjölksyra.

Det blev ännu värre när försprånget försvann. I sista halvan av tredje perioden var det grymt att se bollen studsa två gånger på ringen för Akropol och sen ut samtidigt som motståndarna sätter treor gång på gång. Nu var det Luleå som hade lekstuga med gubbarna från ålderdomshemmet.

Men i början av fjärde perioden kämpade sig Akropols veteraner tillbaka in i matchen. Med två minuter kvar att spela hade Luleå bara två poängs försprång. Luleås klack klagade väldigt mycket på domaren, som tyvärr gav dem ett par domslut i det läget. Rätt eller fel, men där avgjordes matchen.

Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Multi Sports Camp på höstlovet – för sista gången?

2017 var det en oväntad succé. 2018 växte det kaos-artat. 2019 blev det ännu större och ännu bättre. Det blir ett Rinkeby Multi Sports Camp även höstlovet 2020, men för första gången kommer det krympa. Sedan är det slut.

Löparfesten på Järva avgjord

Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.

Tung förlust för Akropol i semifinalen

Det blev en tung förlust för Akropols herrlag i semifinalen i basketens division 1. Efter en dramatisk avslutning, där det stod lika med endast 40 sekunder kvar, vann Bankeryd till slut med 93-89.

Avbytarbänken #93 Min ordförande

Avbytarbänken har denna gång två helt nya gäster. Moe från Farsta som är ett inbitet Tottenham-fan och Fuad som hejar på rivalerna Arsenal. Dessutom är ju Mustafa ett Chelsea-fan, som ni känner till sedan tidigare. Det blir en hel del engelsk pajkastning.