Rinkeby Kista stadsdelsförvaltning

Till ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslås Susanne Leinsköld. Den nuvarande stadsdelsdirektören Ulla Thorslund går i pension och Susanne Leinsköld väntas tillträda den 13 maj.

Susanne Leinsköld har många års erfarenhet från ledande befattningar i staden, och sägs vara en som ”kan Stockholms stad”.  Hon är idag stadsdelsdirektör i Skärholmen.

Förslaget till ny stadsdelsdirektör är MBL:at och det definitiva beslutet tas i kommunstyrelsen den 24 april.

Ulla Thorslund har arbetat som stadsdelsdirektör sedan hösten 2017. Hon kallades in när Patrik Derk fick sluta sin tjänst i förtid och hans efterföljare Lee Orberson hoppade av i sista sekund.

Ulla Thorslund blir kvar som direktör tills i mitten av maj och hon kommer under en tid att introducera sin efterföljare i stadsdelen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Igår avgjordes finalen i Tensta Rinkeby Grass Run

Under söndagen avgjordes det sista loppet i Tensta Rinkeby Grass Run, TRGR. Finalen resulterade i två vinnare som bägge fick stryk, men försprånget räckte för att ta hem vinstpotten på 10 000 kronor.

Järvabadet öppnar på måndag

Den 17 maj öppnar Stockholms fem uppvärmda utomhusbassänger för allmänheten, bland dessa ingår Järvabadet. Dessutom tillåts all organiserad idrottsverksamhet i stadens anläggningar.

Definitivt beslut att flytta Tensta bibliotek

Vid gårdagens möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutades enhälligt att biblioteket ska flytta ihop med Medborgarkontoret i Livstyckets gamla lokaler i Tensta centrum.

De ger liv åt undersökningen om trygghet i Järva

Resultaten från Folkets Husbys trygghetsundersökning blir radio. Av de fakta och siffror som presenterats i en rapport har det nu blivit en dramadokumentär i kortformat. – Vi ville nyansera begreppen trygghet och göra statistiken tillgänglig för fler, säger Nader Attiyah, en av producenterna till radioprojektet.