Vinnaren av Järvas Entreprenör blev Challenge Now.
Gårdagens final sprudlade av kreativa affärsidéer från alla sex finalister, allt ifrån hur man kan förbättra föräldrars självkänsla i utsatta områden till att skapa lättillgängliga kuratorer online.

Kampen om priset på bland annat 100 000 kr var hårt, totalt var det 124 bidrag som anmälde sig till årets tävling. Alla deltagare fick presentera sina idéer för en jury som slutligen valde Challange Now som vinnare.  

– Wow det känns otroligt! Det känns underbart och överraskande! Det var så bra motstånd och finalister som vi fick ställa oss emot, sade Philippe Antonio A.R och Faisel Bahader från Challenge Now.

Challenge Now är en app som samlar lag och matcher 

Challenge Now är en app som samlar alla tillgängliga lag och matcher på ett enda ställe. Enkelheten gör att intresset för att möta nya lag och spela fler matcher ökar. På så vis utvecklas sporten, skapar inkludering samt underlättar fotbollstränares arbete. Deras mål är att förbättra idrotten inom Sverige.

– Sport förenar människor oavsett bakgrund, vi vill ta del av sportens utveckling, säger Philippe Antonio A.R.

Konceptet Challange Now drog igång efter att Faisel Bahader, som är lagledare för Norsborgs IF, kände att teamet behövde utvecklas genom att möta olika lag och lära sig olika spelstilar.

– Jag har kunskap inom systemutveckling och jag ville automatisera processen så att det blir lättare att hitta alla matcher och information under ett och samma tak, sade Faisel Bahader.

Idén till tävlingen Järvas Entreprenör föddes tillsammans med flera aktörer i Järva, såsom Bling, Atletico Rinkeby och BK BussenHus.

– Tillsammans spånade vi på idén om att ta tempen på entreprenörskraften i vårt område. Järvas Entreprenör blev startskottet, sade Manel Rodrick, projektledare för Järvas Entreprenör

Visa den kraft och inspiration som finns i Järva

Via tävlingen vill man visa den kraft och inspiration som finns i Järva. Det finns så otroligt många idéer och potential för att förbättra olika tjänster och även vårt samhälle. Responsen som Manel har fått är otroligt positiv.

– Löpande har vi fått positiv och glädjande feedback, som menat att det behövs insatser såsom Järvas Entreprenör i våra områden. Det uppmuntrar oss att fortsätta och skapa fler ingångar och nya möjligheter kring detta område, sade Manel Rodrick.

Under finalen fick publiken också möjlighet att rösta på deras favorit. Årets publikpris gick till Conpetence.

Jelena Minic
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Livstycket lever vidare!

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

Stockholm stad har tagit bort blockeringen av Nyhetsbyrån Järva

Nu kan alla i Stockholms stad återigen läsa Nyhetsbyrån Järva. Spärren är…

Järvas friskolor samarbetar för ännu bättre resultat

En gång i månaden träffas rektorerna för friskolorna i Järva. – Vi vill ta fram de gemensamma nämnare vi har i vårt arbete och sprida den kunskapen till alla skolor i området, säger Amir Sajadi, Järvaskolans VD.

Hon fortsätter slåss för upprättelse utan fackets stöd

Anna har arbetat på Hjulsta grundskola i 16 år och är medlem i Kommunal. Hon är en av de tre anställda som avskedats, anklagad för stöld. – Först var facket på min sida. Men ombudsmannen som sitter centralt verkar helt och hållet gå på arbetsgivarens linje. Kommunal kommer inte att gå vidare med mitt fall.