Nätverket Womenisa samverkar med Bawsy Baws Babes i år. 
 – Nu kommer vinnaren få 10.000 kronor samt ett coachningspaket värt 5400 kronor, så in och nominera, det stänger den 26 september, säger Deqa Abukar, som driver entreprenörsnätverket Womenisa.

Womenisa är ett nätverk för kvinnlig utveckling och entreprenörskap. Att stärka kvinnligt ledarskap där de är i livet. De jobbar med entreprenörskap som verktyg och erbjuder även karriärshöjande insatser. 

 – Vilka kvinnor som helst kan nomineras, men vi lyfter kvinnor med minoritetsbakgrund. Det kommer bli sex finalister till slut. Vi har inga begränsningar, utan vi ser om det finns ett entreprenörsdriv i botten. Men du behöver inte vara entreprenör i form av ett företag, utan vi vill att kvinnor får utrymme och ska synas i samhället. Det är så vi skapar förebilder.

Womeneur Stipendiet är för kvinnor som inte prisats, men gjort sjukt bra grejer.

 – De förtjänar att vara förebilder på riktigt och därför har vi startat stipendiet Womeneur. Den 6 november kommer vi att ha stort event, innan dess kommer finalisterna få pitcha sig själva i korta videoklipp som visas för allmänheten på vårt instagramkonto. Varje år så upptäcker jag faktiskt hur många grymma kvinnor vi har, helt fantastiskt. Sedan kommer juryns och publikrösterna räknas ihop och så utser vi vinnaren den dagen. Det är vår hyllning till kvinnligt empowerment, säger Deqa.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tryggheten diskuterades i nämnden i Rinkeby-Kista

Trots ändrade rutiner för Rinkeby-Kistas möten i nämnden var det många som kom till Folkets Husby på tisdagskvällen. Den nya trygghetssatsningen diskuterades.

Janis och Jonis segrare i Sveriges största millopp på bana

Långlöparnas kväll på Stadion är Sveriges största millopp på bana. På tisdagskvällen sprang 125 löpare 10 000 m i fem heat. Alla fyra löpare från Rinkeby Run satte personliga rekord och Janis Constantin och Jonis Serry vann varsitt heat.

Nu firas ALMA-pristagaren i Hjulsta grundskola

I dag öppnar utställningen Världens ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award, i Hjulsta grundskola för det åttonde året i rad. – Det är kul och viktigt med läsning, säger Yasmin Adam, elev på Hjulsta grundskola.

Indiska i Kista Galleria stänger

Indiska i Kista Galleria stänger. Tisdag den 9 oktober har de öppet…