Nätverket Womenisa samverkar med Bawsy Baws Babes i år. 
 – Nu kommer vinnaren få 10.000 kronor samt ett coachningspaket värt 5400 kronor, så in och nominera, det stänger den 26 september, säger Deqa Abukar, som driver entreprenörsnätverket Womenisa.

Womenisa är ett nätverk för kvinnlig utveckling och entreprenörskap. Att stärka kvinnligt ledarskap där de är i livet. De jobbar med entreprenörskap som verktyg och erbjuder även karriärshöjande insatser. 

 – Vilka kvinnor som helst kan nomineras, men vi lyfter kvinnor med minoritetsbakgrund. Det kommer bli sex finalister till slut. Vi har inga begränsningar, utan vi ser om det finns ett entreprenörsdriv i botten. Men du behöver inte vara entreprenör i form av ett företag, utan vi vill att kvinnor får utrymme och ska synas i samhället. Det är så vi skapar förebilder.

Womeneur Stipendiet är för kvinnor som inte prisats, men gjort sjukt bra grejer.

 – De förtjänar att vara förebilder på riktigt och därför har vi startat stipendiet Womeneur. Den 6 november kommer vi att ha stort event, innan dess kommer finalisterna få pitcha sig själva i korta videoklipp som visas för allmänheten på vårt instagramkonto. Varje år så upptäcker jag faktiskt hur många grymma kvinnor vi har, helt fantastiskt. Sedan kommer juryns och publikrösterna räknas ihop och så utser vi vinnaren den dagen. Det är vår hyllning till kvinnligt empowerment, säger Deqa.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Parken som politikerna inte vill prata om

Beslutet är taget. Stockholms stad ska anlägga en begravningsplats nedanför Granholmstoppen på Järvafältet. Men vad som kommer hända med discgolfparken som ligger där idag är fortfarande oklart.

Misstänkt för mordet i Husby begärs häktad

Åklagaren har i dag begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Husby i måndags. Ytterligare en man, som också varit anhållen i ärendet, har däremot släppts på fri fot.

Möt Nooshi Dagostar på Zoom imorgon

Imorgon den 25 februari gästar Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dagostar ett digitalt Town Hall Meeting som arrangeras av Stiftelsen The Global Village.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 36. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.