Allmänna Idrottsföreningen i Kista ansökte om 50 000 i föreningsbidrag. Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd beviljade dem 7000.
 – Vi fick 7000 kronor medan andra föreningar som inte syns i området fick mycket mer. Vi avstår från pengarna, säger Said Ali, ordförande i föreningen.

AIF Kista ansökte inte om 124 000, som det verkar i handlingarna från senaste mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. AIF Kista sökte 50 000, samma summa som de fick 2019. För de pengarna anordnade klubben en kurs, företrädesvis för tjejer, som lärde sig att filma, fotografera och redigera film. 

Vår fotboll drar till sig många unga, men alla vill inte spela fotboll

 – Vår fotboll drar till sig många unga, men alla vill inte spela fotboll. Därför ordnade vi den här kursen, som blev väldigt populär. Dessutom tänkte vi ha kurser i första hjälpen, det behöver både barnen och deras föräldrar lära sig, säger Said Ali.

Men i år blev det inga pengar. Jo, de fick 7000 till de dockor som används vid första hjälpen-undervisning.
 – Men de pengarna kan vi vara utan, säger en mycket besviken Said Ali.

Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltningens motivering till beslutet är följande: ”Beredningsgruppens bedömning är att nämndens öppna verksamhet erbjuder de aktiviteter som föreningen uppgav i ansökan.”

Said Ali frågade då stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld var de aktiviteterna finns.
 – Ja, jag ville veta vart jag kan hänvisa det 50-tal unga som anmält sitt intresse för filmkursen. Men jag fick inget svar.

Då ringde Said Ali runt till de föreningar som fått pengar. 
 – Men Kodcentrum vänder sig till barn mellan 4 och 12, och många hos oss är äldre. 

Said Ali kontaktade även Verdandi, som är en stor förening i Järva.
 – Men de har redan fullbokade sommarlovsaktiviteter, och kan inte heller ta emot så många.

Nu vill jag att förvaltningen ska visa mig var de unga ska ta vägen i sommar

Eftersom förvaltningen påstår att de aktiviteter som AIF Kista erbjuder redan finns i stadsdelens öppna verksamhet, vill Said Ali veta vilka de är.

 – Tjejerna och killarna som filmade och fotograferade förra året var så duktiga. Bilderna och filmerna blev suveräna. Nu vill jag att förvaltningen ska visa mig var de unga ska ta vägen i sommar. Var hittar jag aktiviteterna som de säger finns?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt mord i Tensta – man hittades död utomhus

Vid sex-tiden påträffades en man död i Tensta. Polisen ska ha fått larm redan under natten om en misstänkt skottlossning på mordplatsen, men inte hittat någon skottskadad person. 

Sociala insatsgruppens chef i Spånga-Tensta slutar

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Den nyligen tillträdda enhetschefen för Sociala insatsgruppen…

Dags för Tensta konsthalls textpris

Inlämningen till Tensta konsthalls textpris har öppnat. Fram till den 5 januari 2020 uppmanas unga mellan 15 och 25 att skicka in sina texter och tävla. I juryn sitter Murre Gonday, Athena Farrokhzad, Tone Schunnesson och Nawroz Zakholy. För vinnarna finns förutom äran också prispengar att hämta.

Aysha Jones blev Årets viktigaste mama

Isatou Aysha Jones utsågs idag till Årets viktigaste mama av Expressen och tidningen Mama. Aysha Jones är entreprenör, trebarnsmamma och initiativtagare till Black Lives Matter Sweden.