Tuma Akay i kebabkiosken.
Tuma Akay i kebabkiosken.

Tuma Akay är tillbaka på sin plats i Tensta Centrum. Han säljer inte bara Storstockholms bästa kebab, utan han behövs i Tensta. Alla känner honom.
 – Jag har jobbat här i 26 år och jag fortsätter som förut.

Tensta krog har bytt ägare och under en period var både restaurangen och kebab-kiosken stängd. Många saknade Tuma och var oroliga att verksamheten lagts ned för gott. Men nu är både restaurang och kiosk öppna igen och verksamheten rullar på som vanligt.

De nya ägarna har målat om, lagt nytt golv och det är ny färg på mattan. Men ändå är restaurangen sig märkligt lik; pizzaugnen är kvar och bardisken likaså. 

Menyn blir dock lite annorlunda. Nya ägaren är uzbek och utöver pizza kommer några nya rätter att serveras. En av dem är uzbekisk pilaff, som består av ris, morötter och nöt eller lammkött.
 –  Igår bjöd vi på pilaff, säger Asad, som arbetar bakom disken. Vi provar oss fram.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Här lagas uzbekisk pilaff. Under riset finns köttet och finhackade morötter.
Skriv bara Asad, säger han. Det räcker.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi är många som inte får sommarjobb i år”

I år sökte 1598 ungdomar sommarjobb i Rinkeby-Kista, men bara 1110 får jobb.   – Jag fick inget sommarjobb i år, och många av mina kompisar inte heller, säger Halima Mohamed, 18 år.

Nu repareras gatlamporna i Rinkeby

I veckan rapporterade Nyhetsbyrån Järva om att gatubelysningen inte fungerade på flera gator i Rinkeby, bland annat Norra Rinkebygången. Nu utför staden underhåll!

En av tio stockholmare lever trångbott

Igår släppte Region Stockholm rapporten Hushållens tillgång till godtagbara bostäder i Stockholmsregionen. Rapporten visar att drygt en av tio stockholmare lever trångbott. – Trångboddhet leder till stress på olika sätt för alla som bor i hushållet, säger Mohammed från Tensta.

Nobel i Rinkeby blir digitalt och öppet för alla

Det blir inget luciatåg i Rinkeby för årets Nobelpristagare i litteratur. Men niorna från Enbacksskolan har jobbat hela hösten med sin gåva till Louise Glück och nobelveckan kommer att uppmärksammas digitalt.