Tuma Akay i kebabkiosken.
Tuma Akay i kebabkiosken.

Tuma Akay är tillbaka på sin plats i Tensta Centrum. Han säljer inte bara Storstockholms bästa kebab, utan han behövs i Tensta. Alla känner honom.
 – Jag har jobbat här i 26 år och jag fortsätter som förut.

Tensta krog har bytt ägare och under en period var både restaurangen och kebab-kiosken stängd. Många saknade Tuma och var oroliga att verksamheten lagts ned för gott. Men nu är både restaurang och kiosk öppna igen och verksamheten rullar på som vanligt.

De nya ägarna har målat om, lagt nytt golv och det är ny färg på mattan. Men ändå är restaurangen sig märkligt lik; pizzaugnen är kvar och bardisken likaså. 

Menyn blir dock lite annorlunda. Nya ägaren är uzbek och utöver pizza kommer några nya rätter att serveras. En av dem är uzbekisk pilaff, som består av ris, morötter och nöt eller lammkött.
 –  Igår bjöd vi på pilaff, säger Asad, som arbetar bakom disken. Vi provar oss fram.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Här lagas uzbekisk pilaff. Under riset finns köttet och finhackade morötter.
Skriv bara Asad, säger han. Det räcker.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

S vill veta som gäller vid kameraövervakning i skolan

Med anledning av de senaste händelserna i Hjulsta grundskola kräver socialdemokraterna i utbildningsnämnden att förvaltningen reder ut vad som gäller för kameraövervakning i skolorna i Stockholms stad.

Ungdomar städade Järva i helgen

Rustade med påsar, handskar och griptänger gick Järvaborna ut för att plocka skräp i sina närområden i det soliga vädret på lördagen.

Mer om viruset – länkar med information på andra språk

Coronaviruset är nu spritt i hela det svenska samhället, åtminstone i Stockholm och andra stora städer. Mer är 1 000 personer är smittade och sju patienter hade dött fram till måndag eftermiddag.

Rinkebymoskén byggs med insamlade pengar

– Här kommer moskén att byggas. Om allt går som planerat sätter…