Tre ledare för Som Uniteds fotbollsläger.

Tack vare företaget Egen assistans kan Som Uniteds populära fotbollsläger på Knutby BP fortsätta hela juli månad.
– Nu kan vi ersätta våra unga ledare och alla barn har något roligt att göra, säger Mohamed Sheikhdon, en av de ansvariga inom Som United.

Som United fotbollsskola är gratis och öppen för alla mellan 6-18 år. Egentligen tog resurserna slut den 18 juli, men nu kan verksamheten fortsätta ända fram till 1 augusti. Under de första fem veckorna har sammanlagt över 300 barn registrerat sig och deltagit.
– Det kommer runt 200 barn varje dag och nu är vi glada att vi kan fortsätta tack vare bidrag från företaget, säger Mohamed Sheikhdon.

Egen assistans är en redovisningsbyrå för dem som är egna arbetsgivare och har assistans beviljat. Suleman Said är företagets grundare och han har följt Som United under två år. 
– Jag tycker att Som United gör en sådan bra insats, vi började sponsra fotbollslaget förra året och i år kan vi hjälpa till att förlänga fotbollslägret.

Därför är det viktigt att ge dessa föreningar stöd

Suleman Said tycker det är viktigt att det finns aktiviteter för barn i alla åldrar.
– Allt ska inte behöva kosta, det är viktigt tycker jag som är ekonom. Det samhället inte kan stå för, måste ideella föreningar göra. Därför är det viktigt att ge dessa föreningar stöd.

Suleman Said är egentligen från Örebro, men han har varit aktiv i föreningslivet i Rinkeby när han studerade på universitetet.
– Idag har jag inte själv möjlighet att vara aktiv på samma sätt, men vill därför ge stöd på det vis som jag kan.

Som Uniteds fotbollsläger är varje dag på Knutby BP från 17-20.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Het debatt på Folkets Husby igår kväll

När Kulturhuset Stadsteaterns debatturné gästade Folkets Husby under onsdagskvällen var samtalet minst sagt ettrigt. Amie Bramme Sey modererade samtalet om bilden av förorten som kom på villovägar på grund av en kontroversiell bok, vars författare var med i panelen.

Arbetsgivarna riskerar personalens hälsa på äldreboenden

Arbetsgivarna i SKR, Sveriges kommuner och regioner, påverkade Arbetsmiljöverket. Beslutet att personalen på äldreboende ska ha skyddsvisir och munskydd i allt patientnära arbete togs tillbaka. – Vi lutar oss mot Arbetsmiljöverket, hur ska vi kunna lita på dem nu, frågar Mirja Räihä, ordförande i LO-distriktet Stockholm.

Rinkeby-Kista: Demokratipengarna försvinner helt

I år blir det mindre pengar till demokratisatsningar och civilsamhälle och mer till kärnverksamheten. – I år finns inga särskilda medel till demokrati- och lovverksamhet, men förskolan och äldreomsorgen får mer, säger Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Ulla Thorslund.

Nu kommer Jali Madi Susso med sin fjärde bok

Krigarhjärta – sista ronden heter Jali Madi Sussos senaste bok. Det är en lättläst bok om ett svårt ämne.  – Jag ville skriva om våld och grupptryck och vikten av att ha manliga förebilder.