Tre ledare för Som Uniteds fotbollsläger.

Tack vare företaget Egen assistans kan Som Uniteds populära fotbollsläger på Knutby BP fortsätta hela juli månad.
– Nu kan vi ersätta våra unga ledare och alla barn har något roligt att göra, säger Mohamed Sheikhdon, en av de ansvariga inom Som United.

Som United fotbollsskola är gratis och öppen för alla mellan 6-18 år. Egentligen tog resurserna slut den 18 juli, men nu kan verksamheten fortsätta ända fram till 1 augusti. Under de första fem veckorna har sammanlagt över 300 barn registrerat sig och deltagit.
– Det kommer runt 200 barn varje dag och nu är vi glada att vi kan fortsätta tack vare bidrag från företaget, säger Mohamed Sheikhdon.

Egen assistans är en redovisningsbyrå för dem som är egna arbetsgivare och har assistans beviljat. Suleman Said är företagets grundare och han har följt Som United under två år. 
– Jag tycker att Som United gör en sådan bra insats, vi började sponsra fotbollslaget förra året och i år kan vi hjälpa till att förlänga fotbollslägret.

Därför är det viktigt att ge dessa föreningar stöd

Suleman Said tycker det är viktigt att det finns aktiviteter för barn i alla åldrar.
– Allt ska inte behöva kosta, det är viktigt tycker jag som är ekonom. Det samhället inte kan stå för, måste ideella föreningar göra. Därför är det viktigt att ge dessa föreningar stöd.

Suleman Said är egentligen från Örebro, men han har varit aktiv i föreningslivet i Rinkeby när han studerade på universitetet.
– Idag har jag inte själv möjlighet att vara aktiv på samma sätt, men vill därför ge stöd på det vis som jag kan.

Som Uniteds fotbollsläger är varje dag på Knutby BP från 17-20.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.

Tre skadade i Rinkeby efter knivdåd och polisingripande

Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Rinkeby där två personer knivskurits. Även gärningsmannen skadades då polisen uppfattade situationen som hotfull och sköt honom i benet.

Framtiden oviss för Ungdomens Hus i Rinkeby

Ungdomens Hus i Rinkeby håller fortfarande stängt och verksamheten ska än en gång utredas. Under tiden erbjuds så kallad mobil verksamhet på andra platser i stadsdelen.