Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare.
– Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.

Det var Said Ali från AIF Kista som var motorn bakom Copa El Clasico och nu har han organiserats finalen i Supercupen. Som United möter Sundsvall och matchen döms av tre domare från division 3. Alla tre är kvinnor.

Många har inte sett kvinnor döma fotboll

– Det ska bli intressant, många har inte sett kvinnor döma fotboll. Det kanske kan väcka intresse hos flickorna, när de ser att det är kvinnor som styr matchen.

Said Ali säger att det tog tid att övertyga domarna att komma.
– De vet att det finns många fördomar mot kvinnor som sportar, men nu kommer de. Jag vill att både barn och vuxna ska se att kvinnor kan döma herrar i en final.

Han har också fått kritik från en del äldre landsmän.
– Men jag står upp för det här. Det kommer att bli en spännande final.

Finalen spelas på Knutby BP torsdag 22 juli kl 18.00.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hiphopbussen på besök i Rinkeby

I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.

Handlarna är redo inför ramadan

På ramadans första dag arbetar han som vanligt i charkdisken inne i livsmedelsbutiken Matvärlden i Tensta. – Det är perfekt att fasta, säger Youssef Mahabi. Jag mår så bra.

Stadsmissionen öppnar Unga Station Järva i Husby

Ett kvarter bakom Folkets Husby öppnar Stadsmissionen i början av maj Unga Station Järva. Det är en mötesplats för barn, ungdomar och familjer.

Järvabor vidare i entreprenörstävlingen Shift

Den järvabaserade organisationen BLING Startup har tillsammans med nyhetssajten Breakit initierat entreprenörstävlingen Shift för ett mer inkluderande näringsliv. Över 1000 entreprenörer anmälde sig till tävlingen och 400 av dem har gått vidare – flera är från Järva.