Förlust för Akropol i semifinalen.
Akropols herrar avslutade säsongen med en enpoängsvinst hemma mot Uppsala. Det var den sista matchen före semifinalen i basketens division 1 på lördag. 
 
Det var en tuff match där alla spelare fick speltid. Akropol startade matchen väldigt starkt och sprang iväg offensivt och gjorde hela 30 poäng i första perioden, men defensivt hade laget svårt att täppa till.
I andra perioden tappade hemmalaget allt flow i anfallsspelet och höll i bollen alldeles för länge. Avsluten forcerades samtidigt som laget fortsatte slarva defensivt. Men Akropol behöll ändå ledningen med 48-41.
I början av tredje perioden gjorde Akropol ett ryck och tog en 13-poängs ledning. Men Uppsala åt sig tillbaka in i matchen efter en imponerande andra halvlek, mycket tack vare veteranen Rickard Eriksson
Sista minuterna blev väldigt spännande och Uppsala ledde med fyra poäng med endast 90 sekunder kvar. Men Akropols serbiska ”twin towers” gör matchens fem sista poäng.
I sista sekunden fick Uppsala ett öppet trepoängsskott, som de brände.
Matchen slutade 85-84.
 
Jonny Ishak, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Basketsstjärnan kom till Tensta för att träna med ungdomarna

Unga basketspelare i Tensta fick i helgen besök av proffsspelaren Mike Moore som tog kontakt med föreningen Vision Generation Basket för att träffa ungdomar från orten och ge något tillbaka.

3 x Norman tävlar på Spånga IP

Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.

Världsmästaren i discgolf utmanades i Järva

Järvas populära discgolfpark fick celebert besök i veckan. Gregg Barsby som är regerande världsmästare i discgolf kom från Kalifornien till Järva för att visa sitt stöd för parken. Den 8:e juli arrangerades “Barsby vs You”, där andra discgolfare bjöds in att utmana mästaren och spela mot honom på Järva DiscGolfPark.

”Fotboll kan vaccinera dig mot främlingsfientlighet”

Fotbollens kraft är enorm, fotbollen bygger drömmar.Erik Niva, Aftonbladets sportjournalist och fotbollskommentator, hittade ut till Husby. Podcasten Avbytarbänken hade bjudit in honom och Folkets Husby var fullsatt.