Förlust för Akropol i semifinalen.
Akropols herrar avslutade säsongen med en enpoängsvinst hemma mot Uppsala. Det var den sista matchen före semifinalen i basketens division 1 på lördag. 
 
Det var en tuff match där alla spelare fick speltid. Akropol startade matchen väldigt starkt och sprang iväg offensivt och gjorde hela 30 poäng i första perioden, men defensivt hade laget svårt att täppa till.
I andra perioden tappade hemmalaget allt flow i anfallsspelet och höll i bollen alldeles för länge. Avsluten forcerades samtidigt som laget fortsatte slarva defensivt. Men Akropol behöll ändå ledningen med 48-41.
I början av tredje perioden gjorde Akropol ett ryck och tog en 13-poängs ledning. Men Uppsala åt sig tillbaka in i matchen efter en imponerande andra halvlek, mycket tack vare veteranen Rickard Eriksson
Sista minuterna blev väldigt spännande och Uppsala ledde med fyra poäng med endast 90 sekunder kvar. Men Akropols serbiska ”twin towers” gör matchens fem sista poäng.
I sista sekunden fick Uppsala ett öppet trepoängsskott, som de brände.
Matchen slutade 85-84.
 
Jonny Ishak, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tungt för Som United FF

Det är motigt för Som United i fotbollens Division 4 norra. Igår blev det förlust på bortaplan mot Enebyberg IF.

Avbytarbänken #104 Mittwoch

Mitt i veckan, nej, men fotbollen befinner sig mitt i säsongen. Ish. Avbytarbänken sätter sig och sammanfattar lite kort hur fotbollen i Europa har sett ut. Vem är Marvin Olawale Akinlabi Park? De avslutar avsnittet i en sorglig och ledsam ton, och skickar en tanke till Kasia Lenhardt, hennes familj och vänner. Ta hand om er.

3 x Norman tävlar på Spånga IP

Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.

En av discgolfens stora håller kurs i Järva DiscGolfPark

Pojkar i olika åldrar står i kö för att Philo Brathwaite ska skriva sin autograf på deras discar. Han är en internationell stjärna som ska hålla en kurs i Järva DiscGolf Park.  – Den här banan är en av mina favoriter, topp tre bland alla banor i världen, säger Philo Brathwaite.