Somali Old Boys Cup 2020 arrangerades i Stockholm och blev en lyckad och väl genomförd turnering av de nystartade föreningen Barmudo FC.

I turneringen deltog totalt 8 lag, varav 4 lag kom från utanför Stockholm. Många kända före detta somaliska landslagspelare deltog, den mest kända gästen var Bashir Jenyo, som är en av de absolut bästa fotbollsspelarna i det somaliska landslaget genomtiderna.

Eftersom SEUKI sommarturnering blev inställd i år på grund av covid-19 så arrangerades Old Boys Cupen lite tidigare än beräknat. Arrangören och cupens ordförande Bako berättade att han fått sponsring från näringslivet i området för att genomföra turneringen. Därför kunde många fina priser delas ut under turneringen.

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mutumba besöker Avbytarbänken. Del 1.

I den första delen av två snackar vi 2LAX9 och om den legendariska intervjun. Även om intervjun när han beskrev sig själv som ”en av de tio sämsta i allsvenskan”. Varför sade han så? De diskuterar sprickan Mellan Mutumba och Henok Goitom och Mutumba berättar om sina bästa vänner. Ett bra snack blev det.

Nu kan fler delta i Tensta Rinkeby Grass Run

I morgon, söndag, får 150 personer springa Tensta Rinkeby Grass Run. Det är en stor förändring mot de senaste 18 månaderna, som har haft olika corona-begränsningar.

Rinkeby United vann övertygande seger borta mot Järla IF

Rinkeby United stod för en stabil prestation och tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden efter en övertygande seger borta mot Järla IF med 3-1. 

Binta tränade basket med Husbys unga i helgen

Binta Drammeh har spelledigt från basketligan i Lettland och ledde istället Husby Basketball Camp i Husbyhallen i helgen. – Det är något jag velat göra i flera år, ge tillbaka till Husby.