provtagningsbuss

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.

Eftersom hösten inneburit att smittspridningen ökar igen på flera håll och det är relativt många i Järva som ännu inte har vaccinerat sig mot coronaviruset har drop-in provtagningen återupptagits i området.

Vecka 37 var Rinkeby-Kista den stadsdel i Stockholm som hade störst andel bekräftade fall av covid-19 med 11 sjukdomsfall på 10000 invånare. Totalt 59 personer bekräftades vara smittade under veckan. Spånga-Tensta på andra plats hade 11 sjukdomsfall på 10000 invånare och 44 smittade personer.

Den som har symptom kan redan denna vecka testa sig gratis i bussarna som står i Rinkeby på Rinkebyplan 8 (bakom pizzerian) på måndagar och onsdagar, i Tensta på Tenstaplan 2 på tisdagar och fredagar samt i Husby på Oslogatan 4 på torsdagar. Provtagningsbussarna har öppet måndag–fredag mellan klockan 9 och 16.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har söndagsteatern börjat i Rinkeby

Varje söndag fram till 5 april bjuds det på barnteater på Rinkebyskolan. Först ut var Mittiprickteaterns föreställning Glad och Sur i ur och skur.

Polisen övervakar Järvafältet permanent med värmekameror

Nya höghuset vid Rinkebyterrassen stod färdigt 2017 och syns från stora delar av Järvafältet. Men vad du kanske inte vet är att när du ser huset så ser det samtidigt dig. Nyhetsbyrån Järva kan avslöja att polisen med hjälp av värmekamera kan följa dina rörelser, dygnet runt och permanent, på fältet mellan Rinkeby, Tensta, Kista och Husby.

Hembla säger upp 58 hyresgäster i Järva

Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra avslöjade i senaste numret att 99 hyresgäster som bor i Hemblas hus i Järva och Södertälje kommer att bli av med sina hyreskontrakt. 58 av de uppsagda hyresgästerna bor i Järva. 

Clowner utan gränser underhöll barnen i Rinkeby

På lördagen underhöll en grupp clowner från Clowner utan gränser barnen och föräldrarna som samlats i parkleken Rinken i Rinkeby. Tre tokiga clowner i overaller och hjälmar kämpade med hinkar, rep och rockringar, och spred skratt och glädje trots mulet och duggregn.