provtagningsbuss

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.

Eftersom hösten inneburit att smittspridningen ökar igen på flera håll och det är relativt många i Järva som ännu inte har vaccinerat sig mot coronaviruset har drop-in provtagningen återupptagits i området.

Vecka 37 var Rinkeby-Kista den stadsdel i Stockholm som hade störst andel bekräftade fall av covid-19 med 11 sjukdomsfall på 10000 invånare. Totalt 59 personer bekräftades vara smittade under veckan. Spånga-Tensta på andra plats hade 11 sjukdomsfall på 10000 invånare och 44 smittade personer.

Den som har symptom kan redan denna vecka testa sig gratis i bussarna som står i Rinkeby på Rinkebyplan 8 (bakom pizzerian) på måndagar och onsdagar, i Tensta på Tenstaplan 2 på tisdagar och fredagar samt i Husby på Oslogatan 4 på torsdagar. Provtagningsbussarna har öppet måndag–fredag mellan klockan 9 och 16.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aktionsgruppen Sthlm Mot Hat mobiliserar för trygghet i helgen

Imorgon planeras en hataktion från en grupp partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs. Planen är att åka runt mellan Stockholmsförorter och bränna koraner. Därför planerar aktionsgruppen Sthm mot hat en motaktion för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen.

”Reactor blev en länk till mycket och många i samhället”

Winta Tesfamariam började gå till Reactor när hon skulle fylla 16. – Jag var väldigt intresserad av musik och dans och på Reactor fanns både  en studio och en danslokal.

Misshandel i Husby

Man gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande, efter lägenhetsbråk i Husby i natt. 

Ännu fler ordningsvakter till Järva

Från och med idag,  den 9 september, har 20 kommunala ordningsvakter rätt att patrullera i Rinkeby, Tensta, Husby och Spånga.