Tensta BK har blivit av med 55 kvm träningsyta. Fr v. Onur Keles, Ardawan Rashid, Vicki Vasiliou och Selam Zekaryas.

Förvaltningens chefer kom en dag till Tensta boxningsklubb och meddelade att en ny vägg skulle byggas. Nu har klubben förlorat 55 kvadratmeter träningsyta.
– Det är förödande för hela verksamheten, säger Aram Heshi, som har en son som boxas i klubben.

 Tensta boxningsklubb, som håller till i Blå huset, är en anrik klubb med en massa SM-titlar och medaljer. De är också en av de föreningar som varit verksamma längst i Tensta. Men klubben känner sig hotad idag. Föräldrarna och boxningsklubbens medlemmar är oroliga för framtiden.

– Nästa gång kastar de väl ut oss, säger Aram Heshi. Det finns inte så många föreningar som fungerar i området och klubben har jättegott rykte.

Väggen byggdes för att förvaltningen beslutade att bygga en reception till Blå huset och 55 kvadratmeter av klubbens träningslokal försvann. 

– Det förekom ingen dialog med klubben innan beslutet togs, säger Aram Heshi. Cheferna från förvaltningen kom bara dit och informerade, arkitekten var med, allt var redan klart.

De vet inte att det har funnits en reception, som inte funkade

Det var i maj förra året, som ett automatvapen hittades gömt inne på ungdomsgården, som också håller till i Blå huset. Verksamheten stängdes under en period och tanken är att en reception ska öka säkerheten.

– De tror att de har kommit på en dunderidé, säger Aram Heshi. Men de vet inte att det redan har funnits en reception förut, som inte funkade. Blå huset har flera ingångar, och entrén där de bygger receptionen används sällan.

Tensta BK har träning tisdagar, onsdagar och torsdagar för alla från tio år och uppåt. Klubben har plats både för landslagsboxare och amatörer. Även världsmästaren i supermellanvikt Badjou Jack tränar i Tensta. Aram Heshi, och många andra föräldrar, menar att det är viktigt att klubben får fortsätta fungera.

Tensta behöver sina förebilder

– Här tränar Alex Bwambale , som är Nordisk mästare i boxning. Alex är från Tensta och han bor i Tensta. Han är min sons förebild, och Tensta behöver sina förebilder.

Den här tisdagskvällen tränar ett 30-tal personer; föräldrar med sina barn, ensamkommande, tävlingsboxare, tjejer och killar i olika åldrar, alla tillsammans.

– Det är jättetråkigt, säger Vicki Vasiliou, som boxas regelbundet i klubben. Det är trångt nu, vi är många som tränar här.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Försök till mord med stickvapen i Akalla

En man i 20-årsåldern är förd till sjukhus efter att ha blivit utsatt för ett mordförsök igår kväll i Akalla.

Äntligen, nu får vi åka skidor igen!

Idag, lördagen den 16 januari mellan klockan 12-14, finns skidor att låna på Spånga IP. – Jonis, Mikiel och Mansib hjälper dig att komma igång, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

YAS konditori tvingas flytta från Husby Centrum

YAS konditori lägger ner sitt konditori i Husby Centrum och har öppet sista dagen den 26 oktober. Det populära konditoriet har lockat besökare från hela Stockholm och deras persisk-arabiska hantverk är vida känt.

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.