Tensta BK har blivit av med 55 kvm träningsyta. Fr v. Onur Keles, Ardawan Rashid, Vicki Vasiliou och Selam Zekaryas.

Förvaltningens chefer kom en dag till Tensta boxningsklubb och meddelade att en ny vägg skulle byggas. Nu har klubben förlorat 55 kvadratmeter träningsyta.
– Det är förödande för hela verksamheten, säger Aram Heshi, som har en son som boxas i klubben.

 Tensta boxningsklubb, som håller till i Blå huset, är en anrik klubb med en massa SM-titlar och medaljer. De är också en av de föreningar som varit verksamma längst i Tensta. Men klubben känner sig hotad idag. Föräldrarna och boxningsklubbens medlemmar är oroliga för framtiden.

– Nästa gång kastar de väl ut oss, säger Aram Heshi. Det finns inte så många föreningar som fungerar i området och klubben har jättegott rykte.

Väggen byggdes för att förvaltningen beslutade att bygga en reception till Blå huset och 55 kvadratmeter av klubbens träningslokal försvann. 

– Det förekom ingen dialog med klubben innan beslutet togs, säger Aram Heshi. Cheferna från förvaltningen kom bara dit och informerade, arkitekten var med, allt var redan klart.

De vet inte att det har funnits en reception, som inte funkade

Det var i maj förra året, som ett automatvapen hittades gömt inne på ungdomsgården, som också håller till i Blå huset. Verksamheten stängdes under en period och tanken är att en reception ska öka säkerheten.

– De tror att de har kommit på en dunderidé, säger Aram Heshi. Men de vet inte att det redan har funnits en reception förut, som inte funkade. Blå huset har flera ingångar, och entrén där de bygger receptionen används sällan.

Tensta BK har träning tisdagar, onsdagar och torsdagar för alla från tio år och uppåt. Klubben har plats både för landslagsboxare och amatörer. Även världsmästaren i supermellanvikt Badjou Jack tränar i Tensta. Aram Heshi, och många andra föräldrar, menar att det är viktigt att klubben får fortsätta fungera.

Tensta behöver sina förebilder

– Här tränar Alex Bwambale , som är Nordisk mästare i boxning. Alex är från Tensta och han bor i Tensta. Han är min sons förebild, och Tensta behöver sina förebilder.

Den här tisdagskvällen tränar ett 30-tal personer; föräldrar med sina barn, ensamkommande, tävlingsboxare, tjejer och killar i olika åldrar, alla tillsammans.

– Det är jättetråkigt, säger Vicki Vasiliou, som boxas regelbundet i klubben. Det är trångt nu, vi är många som tränar här.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Som United fick med sig en poäng mot Järla borta

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Polisen söker vittnen efter misstänkt mord i Kista

Polisen önskar komma i kontakt med personer som har information att lämna efter att en man hittades avliden efter skottlossning på Sorögatan i Kista natten mot söndagen den 18 april.

Pausad skidåkning på Spånga IP i helgen

– På grund av ösregn och ommålning av bandyisen på Spånga IP är skidåkningen pausad under lördag 23 och söndag 24 januari, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

”Flytten av Reactor kunde ha skötts bättre”

Stadsdelsdirektör Ulla Thorslund hoppas att flytten av ungdomshuset Reactor ska bli ett…