kurs i lokal journalistik
kurs i lokal journalistik

För tredje året i rad hålls i höst en grundkurs i lokaljournalistik på Kista folkhögskola i samarbete med Nyhetsbyrån Järva. Kursen ges på kvällstid med undervisning en gång i veckan under höstterminen.

Som en del i arbetet med att skapa en bättre och mer rättvis nyhetsbevakning av järvaområdet utbildar vi kvartersreportrar som blir experter på att förmedla viktiga händelser från sitt område. Inga förkunskaper krävs och endast kursboken kostar pengar. Alla deltagare har möjlighet att få sina texter publicerade här i tidningen. 

– Kursen fick mig att inse att det är en konst att skriva, men samtidigt något som alla har möjlighet till. Vi fick enkla verktyg att använda för att komma igång, skriva artiklar och intervjua personer, säger Maryan Bouraleh som gick kursen 2020 i en intervju på Folkhögskola.nu.

Läs mer om kursen och hur du ansöker på Kista folkhögskolas hemsida.

Kursen på Kista folkhögskola 2019.
Några deltagare i kurs 2020.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tre av fem med koppling till Al-Azharskolan släppta från häktet

Nu har tre av de fem personer med koppling till Al-Azharskolan, som…

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Konsten att slåss mot drakar – liten lokaltidning vs stora mediehus

I år kommer ett statligt stöd för att stärka den lokala journalistiken att delas ut. Konkurrensen om pengarna är hård. Mer än 30 företag har sökt; flera stora tidningshus med hundratals anställda som omsätter miljarder.Men även Nyhetsbyrån Järva har sökt mediestöd.

De ger liv åt undersökningen om trygghet i Järva

Resultaten från Folkets Husbys trygghetsundersökning blir radio. Av de fakta och siffror som presenterats i en rapport har det nu blivit en dramadokumentär i kortformat. – Vi ville nyansera begreppen trygghet och göra statistiken tillgänglig för fler, säger Nader Attiyah, en av producenterna till radioprojektet.