kurs i lokal journalistik
kurs i lokal journalistik

För tredje året i rad hålls i höst en grundkurs i lokaljournalistik på Kista folkhögskola i samarbete med Nyhetsbyrån Järva. Kursen ges på kvällstid med undervisning en gång i veckan under höstterminen.

Som en del i arbetet med att skapa en bättre och mer rättvis nyhetsbevakning av järvaområdet utbildar vi kvartersreportrar som blir experter på att förmedla viktiga händelser från sitt område. Inga förkunskaper krävs och endast kursboken kostar pengar. Alla deltagare har möjlighet att få sina texter publicerade här i tidningen. 

– Kursen fick mig att inse att det är en konst att skriva, men samtidigt något som alla har möjlighet till. Vi fick enkla verktyg att använda för att komma igång, skriva artiklar och intervjua personer, säger Maryan Bouraleh som gick kursen 2020 i en intervju på Folkhögskola.nu.

Läs mer om kursen och hur du ansöker på Kista folkhögskolas hemsida.

Kursen på Kista folkhögskola 2019.
Några deltagare i kurs 2020.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt mord i Tensta – man hittades död utomhus

Vid sex-tiden påträffades en man död i Tensta. Polisen ska ha fått larm redan under natten om en misstänkt skottlossning på mordplatsen, men inte hittat någon skottskadad person. 

Rinkeby Multi Sports Camp på höstlovet – för sista gången?

2017 var det en oväntad succé. 2018 växte det kaos-artat. 2019 blev det ännu större och ännu bättre. Det blir ett Rinkeby Multi Sports Camp även höstlovet 2020, men för första gången kommer det krympa. Sedan är det slut.

Skottlossning i Rinkeby igår kväll

Två män i en personbil blev beskjutna på en parkering i Rinkeby på söndagskvällen. Ingen av dem som satt i bilen har skadats, uppger polisen på sin hemsida.

Gratis simskola i Järva i sommar

Ett gäng ledare i Unga Örnar i Akalla och Husby tillsammans med andra planerar för en kommande gratis simskola i sommar. Anders Österberg som också är socialdemokratisk riksdagsledamot, är en av dem som ligger bakom initiativet.