Ett kvarter bakom Folkets Husby öppnar Stadsmissionen i början av maj Unga Station Järva. Det är en mötesplats för barn, ungdomar och familjer.

Stadsmissionen har sedan flera år en Unga Station Järva i Blå Huset i Tensta, och samtidigt har de drivit en fritidsgård där.  Men Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sade upp kontraktet med Stadsmissionen vad gäller fritidsgårdsverksamheten i januari 2019. Stadsmissionen var inte med i upphandlingen under 2020 och från den 1 februari i år togs fritidsgården i Tensta över av Rädda Barnen Välfärd AB.

Lokalen i Husby är enligt uppgift på 900 kvadratmeter

Däremot har Stadsmissionen kvar Unga Station Järva i en mindre lokal Blå Huset, och nu startar de en filial i Husby. Lokalen på Oslogatan är enligt uppgift på 900 kvadratmeter och har länge stått tom. Tidigare, för bra många år sedan, var det en sporthall, som kallades SB-hallen.

Fastighetsägare är Hembla och nu pågår upprustning av lokalerna. Enligt Fanny Siltberg, pressekreterare på Stockholms Stadsmission, så är starten av Unga Station Järva i Husby planerad till i början av maj i år.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Tensta, ingen skadad

Polisen uppgav på måndagskvällen att de fått larm från personer som hört skottlossning och uppfattat någon form av bråk i Tensta. Ingen skadad person har påträffats, däremot en tomhylsa och ett kulhål i en glasruta.

Debatt om media i utsatta områden under Järvaveckan

Nä, det började inte bra. Mitti:s förre chefredaktör, Claes de Faire, som ledde debatten, lyckades varken få mitt förnamn eller efternamn rätt. Men sedan det blev det ändå ett hyggligt samtal mellan fem (helvita) medierepresentanter.

Mosaik in progress på Svennebygången

Nästa vecka är den klar, mosaiken på Svennebygångens tunnel i Rinkeby. Det är sommarjobbare som skapar de nya konstverken under handledning av pedagoger från Unga berättar som är en verksamhet inom Kulturskolan.

Nya stadsdelsdirektören i Rinkeby-Kista fick blommor

Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.  – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.