personer som tävlar i ett lopp på Järvafältet.

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN!”
– Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken.
– Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.

Ja, det är intressant. Men Jonis sliter alltid av sig tröjan i slutet på alla sina lopp. Och är inte ”Järvas Sexigaste man vann” en mycket roligare rubrik än ”ettan och tvåan fastade”? (Kanske det, men redaktören bestämmer.)

Jonis Serry från Rinkeby vann årets femte Tensta Rinkeby Grass Run före sin kompis, fjolårets totalsegrare, Janis Constantin. Tre veckor in på ramadan är det få muslimer som orkar tävla, och än färre som klarar att göra det i en så tuff sport som långdistanslöpning.
Jonis och Janis knep är att de avslutar varje måltid med ett stort glas vatten med en tablett Resorb (vätske-ersättning). Det gör att de klarar fastan lite bättre, men mest av allt handlar det om hårdhet. Fastan gör dem hårdare. Tuffare. Det har de nytta av hela året. För om man ska bli en duktig löpare så måste man kunna pressa sig själv.

Dagens sensation var ändå Johanna Granhällens fjärdeplats

Dagens sensation var ändå Johanna Granhällens fjärdeplats. Så långt fram har ingen kvinna kommit i något av de 53 Tensta Rinkeby Grass Run som har arrangerats hittills. Med den prestationen har Johanna från Spånga byggt upp en 24 poängs ledning före de senaste tre årens totalsegrare, Elena Osokina från Akalla. Jonis har 54 poängs ledning före kompisen Janis.

Resultat Tensta Rinkeby Grass Run nr 53, 2a maj 2021
1. Jonis Serry, Rinkeby, 19:20.
2. Janis Constantin, Rinkeby, 19:22
3. Mårten Westberg, Stockholm, 23:14
4. Johanna Granhällen, Spånga, 24:30
5. Serge Djampou, Barkaby, 25:10
6. Noah Örtegren, Rinkeby, 25:39
7. Elena Osokina, Akalla, 25:50

Korta banan:
1. José Murillo, Rinkeby, 22:15.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skriv en text och vinn ett pris

Har du texter liggande i byrålådan som väntar på att bli lästa av världen? Nu har du chansen att få dem både lästa och prisade i någon av de lokala texttävlingarna som pågår just nu i Järva.

Nu blir det förbjudet att fota polishuset i Rinkeby

Från den 1 september blir det förbjudet att fotografera det nya polishuset i Rinkeby. Samtidigt har polisen från sin sida utökat kameraövervakningen av rinkebyborna.

Dagkollo hela sommaren med BK Bussenhus och Rädda Barnen

På Eggeby gård har barn kunnat komma till BK Bussenhus och Rädda Barnens dagkollo hela sommaren. Akrem Hashim Yahya är en av handledarna för 66 sommarjobbare. Med sommarjobbarna har de organiserat olika aktiviteter för barn mellan 9 till 13 år.

Överklagan mot beslutet om miljoner till Fryshuset avslogs

Förorten mot vålds överklagan mot beslutet att Rinkeby-Kista tecknar ett IOP- avtal…