personer som tävlar i ett lopp på Järvafältet.

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN!”
– Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken.
– Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.

Ja, det är intressant. Men Jonis sliter alltid av sig tröjan i slutet på alla sina lopp. Och är inte ”Järvas Sexigaste man vann” en mycket roligare rubrik än ”ettan och tvåan fastade”? (Kanske det, men redaktören bestämmer.)

Jonis Serry från Rinkeby vann årets femte Tensta Rinkeby Grass Run före sin kompis, fjolårets totalsegrare, Janis Constantin. Tre veckor in på ramadan är det få muslimer som orkar tävla, och än färre som klarar att göra det i en så tuff sport som långdistanslöpning.
Jonis och Janis knep är att de avslutar varje måltid med ett stort glas vatten med en tablett Resorb (vätske-ersättning). Det gör att de klarar fastan lite bättre, men mest av allt handlar det om hårdhet. Fastan gör dem hårdare. Tuffare. Det har de nytta av hela året. För om man ska bli en duktig löpare så måste man kunna pressa sig själv.

Dagens sensation var ändå Johanna Granhällens fjärdeplats

Dagens sensation var ändå Johanna Granhällens fjärdeplats. Så långt fram har ingen kvinna kommit i något av de 53 Tensta Rinkeby Grass Run som har arrangerats hittills. Med den prestationen har Johanna från Spånga byggt upp en 24 poängs ledning före de senaste tre årens totalsegrare, Elena Osokina från Akalla. Jonis har 54 poängs ledning före kompisen Janis.

Resultat Tensta Rinkeby Grass Run nr 53, 2a maj 2021
1. Jonis Serry, Rinkeby, 19:20.
2. Janis Constantin, Rinkeby, 19:22
3. Mårten Westberg, Stockholm, 23:14
4. Johanna Granhällen, Spånga, 24:30
5. Serge Djampou, Barkaby, 25:10
6. Noah Örtegren, Rinkeby, 25:39
7. Elena Osokina, Akalla, 25:50

Korta banan:
1. José Murillo, Rinkeby, 22:15.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.

Jalla, jalla – bostad åt alla!

Regnet kom i samma stund som demonstrationen till hyresrätternas försvar inleddes på Sergels torg under måndagskvällen. Men efter bara några minuter hade det blåst förbi och hundratals demonstranter från Stockholms olika förorter klev ut på plattan med sina skyltar och banderoller. 

Eid al-adha firades på Husby gård

Eid-bönen hölls i Husby Gård i år, men på grund av risk för regn valde många att be hemma. Trots detta var det många som kom.

”Jag hade inte haft något emot att vara kvar”

Fredrik Jurdell slutar som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. – Ja, staden är som den är. Stadsledningen tänker att jag ska göra mera nytta på socialförvaltningen.