Järvabadet skylt
Öppnandet av Järvas nya utomhusbad skjuts upp

Järvas nya utomhusbad är färdigbyggt, men invigningen får vänta. För att minska risken för smittspridning skjuts öppningen upp. Kanske kan Järvabadet öppna senare i sommar.

Det nybyggda Järvabadet vid Eggeby gård skulle öppnas i maj. Men eftersom det råder förbud mot större sammankomster och för att motverka smittspridning skjuts öppnandet av alla Stockholm stads utomhusbassänger upp.

Badet är färdigbyggt sedan i höstas men invigningen får vänta. Nytt planerat öppningsdatum är den 15 juni, men det kan komma att ändras beroende på hur situationen ser ut under sommaren. Ett nytt beslut är utlovat till senast den 1 juni.

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är i dagsläget de enda stadsdelarna som saknar tillgång till ett utomhusbad. En simskola är planerad att starta vid Järvabadet i sommar, om inte öppningen skjuts upp ytterligare.

Järvabadet kommer ha tre olika typer av bassänger. En större bassäng som är tvådelad med avskiljande vägg och olika djup, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för de yngre besökarna. Omklädningsrum, duschar, grillplats och servering kommer finnas.

Viktor Arnell

Så här såg det ut i somras, men nu är badet färdigt.
Så här såg utomhusbadet ut i somras.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 25. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Årets vinnare av Tensta konsthalls Textpris för unga

Amar Jasarevic och Nasrin Mohamoud vann första och andra pris i Tensta konsthalls tävling Textpris för unga. – Jag skrek rakt ut när jag såg att jag vunnit, sade Amar Jasarevis. – Jag blev jätteglad, men hade nästan glömt att jag skickat in min text, sade Nasrin Mohamoud.

Cherrie får Stockholms stads hederspris 2019

Cherrie, eller Sherihan Hersi, får ett av Stockholms stads hederspris 2019. Hon ”har en stämma som smeker betongen” heter det i prismotiveringen.

Nationaldagen firas digitalt i år

Förra året blev nationaldagsfirandet i Rinkeby helt inställt. Men i år firas den 6 juni igen. – Allt vi gör fysiskt omvandlar vi till digitalt år, säger Mohamed Saleeban, projektledare för nationaldagsfirandet och ordförande i Shanta IF.