Just nu pågår byggnadsarbetet med Järva utomhusbad. Anläggningen invigs nästa år och kommer att erbjuda tre olika bassänger för besökarna.

Efter sommarledigheten inleddes idag det fortsatta arbetet med utomhusbadet på Järvafältet. Badet är placerat vid Akalla 4:1, nära Eggeby gård. Där kommer besökare ha tillgång till tre olika typer av bassänger. En större bassäng som är tvådelad med avskiljande vägg, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för dem yngre besökarna. Utomhusbadet kommer att vara tillgängligt under sommarmånaderna för allmänheten och för simskoleverksamhet.

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är i dagsläget de enda stadsdelarna som saknar tillgång till ett utomhusbad. Stockholms stad som genom fastighetskontoret och idrottsförvaltningen är ansvarig för projektet, vill att alla ska ha möjlighet att lära sig simma. De menar att ett utomhusbad ökar möjligheterna för barn att lära sig simning, vilket också har en direkt påverkan på barns studier, då simkunnighet är en nödvändighet för att få fullständiga grundskolebetyg.

Järva utomhusbad kommer att stå klar i år, men invigs våren 2020.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ort till Ort kämpar mot flera problem i Hemblas fastigheter

När Ort till Ort träffades i dagarna var det för att diskutera de många problemen som hyresgästerna har i husen, som ägs av Hembla, på Tönsbergsgatan i Husby. Ett av de främsta problemen var en garagedörr som hade bucklat till flera bilar.

Sommarjobbare visar upp sina kortfilmer under filmvisning

Under tre veckor har 15 ungdomar sommarjobbat inom kultur och media i Rinkeby-Kista. Ungdomarna har fått skapa personliga kortfilmsdokumentärer, och igår var det filmvisning på Kulturförvaltningen i Rinkeby.

Midsommarfirande med kyckling och cous-cous

I vackert väder och strålande solsken bjöd Laila Belalem in till midsommarlunch i Rinkeby med Fryshusets verksamhet för barn till ensamma mammor.

”Många tror att Tensta är farligt”

Hassan Kulbay är hjärtat i Tensta centrum. Krogen som funnits i evigheter, välkomnar alla och som har öppet när allt annat är stängt. – Två idioter skjuter varandra, men det är inte hela Tensta, säger han. Tensta är fint, nära naturen men ändå bara 20 minuter från T-centralen.