Just nu pågår byggnadsarbetet med Järva utomhusbad. Anläggningen invigs nästa år och kommer att erbjuda tre olika bassänger för besökarna.

Efter sommarledigheten inleddes idag det fortsatta arbetet med utomhusbadet på Järvafältet. Badet är placerat vid Akalla 4:1, nära Eggeby gård. Där kommer besökare ha tillgång till tre olika typer av bassänger. En större bassäng som är tvådelad med avskiljande vägg, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för dem yngre besökarna. Utomhusbadet kommer att vara tillgängligt under sommarmånaderna för allmänheten och för simskoleverksamhet.

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är i dagsläget de enda stadsdelarna som saknar tillgång till ett utomhusbad. Stockholms stad som genom fastighetskontoret och idrottsförvaltningen är ansvarig för projektet, vill att alla ska ha möjlighet att lära sig simma. De menar att ett utomhusbad ökar möjligheterna för barn att lära sig simning, vilket också har en direkt påverkan på barns studier, då simkunnighet är en nödvändighet för att få fullständiga grundskolebetyg.

Järva utomhusbad kommer att stå klar i år, men invigs våren 2020.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ulf Kristersson: ”Det dödliga våldet är inte ett jämlikhetsproblem”

I detta personporträtt talar Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, om det dödliga våldet. Hans syn på hårdare tag, på ett alltmer polariserat samhälle, om krigsretorik och om politiska spel.

Han kör norra Europas kortaste busslinje

”En busschaufför, en busschaufför, är en man med gott humör”. Den sången passar bra på Jan Hellgren. Han är busschauffören alla talar om, som kör den röda bussen mellan Rinkeby centrum och Närakuten i Järva.

Sommarjobbare visar upp sina kortfilmer under filmvisning

Under tre veckor har 15 ungdomar sommarjobbat inom kultur och media i Rinkeby-Kista. Ungdomarna har fått skapa personliga kortfilmsdokumentärer, och igår var det filmvisning på Kulturförvaltningen i Rinkeby.

Kista SC hade prova-på-dag under antivåldsveckan

Förra veckan anordnade Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning en antivåldsvecka i Rinkeby-Kista. Då passade föreningen Kista SC på att ha en öppen prova-på-dag på Akalla gårds bollplan, där familjer samlades och testade olika aktiviteter och idrotter.