Förra veckan anordnade Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning en antivåldsvecka i Rinkeby-Kista. Då passade föreningen Kista SC på att ha en öppen prova-på-dag på Akalla gårds bollplan, där familjer samlades och testade olika aktiviteter och idrotter.
 
Föreningen Kista SC riktar sig till barn och ungdomar och verkar för att de ska ha en meningsfull fritid. De menar att idrotten är en hälsosam och integrerande verksamhet. 
 
– Våldet och kriminaliteten ökar dessvärre, och vi alla i Kista SC jobbar kontinuerligt med att både förbättra vår verksamhet, men också utöka aktiviteter för unga just för att motverka denna utveckling. Därför kändes det naturligt och passande att anordna en aktivitetsdag kring anti-våld med idrott i fokus, säger Sonja Dousa, ledare i Kista SC. 
 
Trots det halvdana vädret deltog nästan hundra barn och föräldrar. Många fick möjlighet att exempelvis prova på boxning och gymnastik. Efteråt bjöds det på grillkorv och saft till alla hungriga men glada barn på Akalla By Kafé. 
 
– Det blev en mycket lyckad och glädjefylld dag. Tack vare våra duktiga unga ledare i Kista SC som stod för ledarskapet denna dag, säger Sonja Dousa.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Många tror att Tensta är farligt”

Hassan Kulbay är hjärtat i Tensta centrum. Krogen som funnits i evigheter, välkomnar alla och som har öppet när allt annat är stängt. – Två idioter skjuter varandra, men det är inte hela Tensta, säger han. Tensta är fint, nära naturen men ändå bara 20 minuter från T-centralen.

Stödgrillning för de avskedade kvinnorna på Hjulsta grundskola

Under lördagen anordnade Husby Arbetarcentrum en stödgrillning för de avskedade arbetarna på Hjulsta grundskola. – Vi har stora förväntningar på upprättelse. Om vi inte får upprättelse i ett demokratiskt land som Sverige då kommer livet att stanna för mig, då går det inte att leva med värdighet någonstans, säger en av de avskedade.

Dine Malmsten ställer ut i Galleri Husby Gård

Dine Malmsten ställer för andra gången ut sina tavlor som skildrar förorten och i synnerhet Rinkeby. Den här gången är det i Galleri Husby Gård, och i helgen hade hon vernissage. – De från trakten känner igen folk och ställena på tavlorna, men för andra som kommer utifrån Järva är det nya intryck, säger Dine Malmsten.

Ort till Ort kämpar mot flera problem i Hemblas fastigheter

När Ort till Ort träffades i dagarna var det för att diskutera de många problemen som hyresgästerna har i husen, som ägs av Hembla, på Tönsbergsgatan i Husby. Ett av de främsta problemen var en garagedörr som hade bucklat till flera bilar.