Förra veckan anordnade Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning en antivåldsvecka i Rinkeby-Kista. Då passade föreningen Kista SC på att ha en öppen prova-på-dag på Akalla gårds bollplan, där familjer samlades och testade olika aktiviteter och idrotter.
 
Föreningen Kista SC riktar sig till barn och ungdomar och verkar för att de ska ha en meningsfull fritid. De menar att idrotten är en hälsosam och integrerande verksamhet. 
 
– Våldet och kriminaliteten ökar dessvärre, och vi alla i Kista SC jobbar kontinuerligt med att både förbättra vår verksamhet, men också utöka aktiviteter för unga just för att motverka denna utveckling. Därför kändes det naturligt och passande att anordna en aktivitetsdag kring anti-våld med idrott i fokus, säger Sonja Dousa, ledare i Kista SC. 
 
Trots det halvdana vädret deltog nästan hundra barn och föräldrar. Många fick möjlighet att exempelvis prova på boxning och gymnastik. Efteråt bjöds det på grillkorv och saft till alla hungriga men glada barn på Akalla By Kafé. 
 
– Det blev en mycket lyckad och glädjefylld dag. Tack vare våra duktiga unga ledare i Kista SC som stod för ledarskapet denna dag, säger Sonja Dousa.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Black Lives Matter Sweden sände digital protest för orten

– Vi riktar den här aktionen mot Sveriges kommuner och regioner, därför att det handlar om strukturell rasism och segregation i hela Sverige, säger Aysha Jones som arrangerade aktionen under tisdagskvällen.

Järva blir med utomhusbad nästa år

Just nu pågår byggnadsarbetet med Järva utomhusbad. Anläggningen invigs nästa år och kommer att erbjuda tre olika bassänger för besökarna.

”Många tror att Tensta är farligt”

Hassan Kulbay är hjärtat i Tensta centrum. Krogen som funnits i evigheter, välkomnar alla och som har öppet när allt annat är stängt. – Två idioter skjuter varandra, men det är inte hela Tensta, säger han. Tensta är fint, nära naturen men ändå bara 20 minuter från T-centralen.

Dialogmöte i Rinkeby om barns rätt till sin egen kropp

Över 70 engagerade Järvabor deltog i ett dialogmöte i Rinkeby Folkets Hus om hur man skyddar barn från sexuella övergrepp och om rätten till sin egen kropp.