Tjejer testar på Capoeira

Healhty Women i samarbete med Framtidens Hus och Akalla ungdomsgård bjöd i helgen på sommarens sista tjejkväll med grill, lekar och kampsporten Capoeira.

Unga tjejer från Järva samlades i söndags i Akalla by och för att prova på så kallade lära-känna-rörelse-lekar med ballonger, tallrikar och småbollar. De fick också testa den brasilianska kampsporten Capoeira med tränaren Lidiana Barros. Senare mot kvällen tändes grillen det serverades hamburgare av Framtidens Hus och Akalla ungdomsgård.

– Det är en härlig gemenskap vi har här i det fina solvädret, säger Amani Rihan.

Amani Rihan har varit med som ambassadör för Healthy Women, som är en sektion i föreningen Kista SC, sedan januari 2020.

– Jag har varit med under nästan alla tjejkvällar sedan jag började engagera mig i Healthy Women. Jag älskar träning och det är alltid roligt att köra lite trekamp för då lär man känna varandra bättre samtidigt som man får fysisk träning, säger Amani Rihan.

Fardowsa Adam från Rinkeby var också på plats under tjejkvällen.

– Det är andra gången jag och mina vänner är med på en av Healthy Womens tjejkvällar. De är riktigt roliga! Nu ser jag fram emot att vara med på kickboxningen som Healthy Women drar igång till hösten, säger hon.

Krista Sirviö
Tjejer dansar
Tjejer stretchar
Det bjöds på grillade hamburgare
Amani Rihan
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Muhubu promenerar varje söndag även under ramadan

Klockan halv två varje söndag går Muhubo Yusuf Mohamud från Rinkeby-terassen, bredvid det nya höga svarta huset, till Järvabadet. Där möter hon Ayan och hennes väninnor som går från Tensta Tower (tjugo över ett ) och Norea, Shatisha och de andra som går från Akalla by (klockan ett).

Järva skolstafett och Eid Mubarak Park på Spånga IP

Årets lopp i Järva Skolstafett äger rum den 5 juni, samma dag som muslimer firar sin stora högtid Eid al-fitr. Mer än 1000 barn anmälda till årets tävling och samtidigt kommer det att finnas ett tivoli för alla som vill fira på Spånga IP.

”Vi tillhör urbefolkningen i Rinkeby”

De tre föreningarna; grekiska, turkiska och eritreanska, som har sina lokaler i Rinkeby centrum har haft svårt att klara ekonomin under pandemin. De har varit tvungna att hålla stängt och verksamheter som annars betalar lokalhyran har inte kunnat genomföras. – Från staden har vi inte fått en enda krona i stöd, säger Svensk-Grekiska Föreningens ordförande Nikolaidis Moissis.

Att vilja, våga, kunna och känna sig trygg i naturen

Att utöva fysisk aktivitet och att vistas i naturen ger positiva effekter…