Tjejer testar på Capoeira

Healhty Women i samarbete med Framtidens Hus och Akalla ungdomsgård bjöd i helgen på sommarens sista tjejkväll med grill, lekar och kampsporten Capoeira.

Unga tjejer från Järva samlades i söndags i Akalla by och för att prova på så kallade lära-känna-rörelse-lekar med ballonger, tallrikar och småbollar. De fick också testa den brasilianska kampsporten Capoeira med tränaren Lidiana Barros. Senare mot kvällen tändes grillen det serverades hamburgare av Framtidens Hus och Akalla ungdomsgård.

– Det är en härlig gemenskap vi har här i det fina solvädret, säger Amani Rihan.

Amani Rihan har varit med som ambassadör för Healthy Women, som är en sektion i föreningen Kista SC, sedan januari 2020.

– Jag har varit med under nästan alla tjejkvällar sedan jag började engagera mig i Healthy Women. Jag älskar träning och det är alltid roligt att köra lite trekamp för då lär man känna varandra bättre samtidigt som man får fysisk träning, säger Amani Rihan.

Fardowsa Adam från Rinkeby var också på plats under tjejkvällen.

– Det är andra gången jag och mina vänner är med på en av Healthy Womens tjejkvällar. De är riktigt roliga! Nu ser jag fram emot att vara med på kickboxningen som Healthy Women drar igång till hösten, säger hon.

Krista Sirviö
Tjejer dansar
Tjejer stretchar
Det bjöds på grillade hamburgare
Amani Rihan
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tvåorna tar ett fast grepp om 2021

2020 blev Jonis Serry från Rinkeby tvåa i Tensta Rinkeby Grass Run bakom kompisen från Rinkeby, Janis Constantin. Bland tjejerna blev Johanna Granhällen från Bromsten tvåa bakom de tre senaste årens suverän, Elena Osokina från Akalla.

Nyhetsbyrån Järva får stöd av nybildad ideell förening

Nyligen bildades en ideell stödförening till Nyhetsbyrån Järva.  – Vi är många med koppling till Järva som på olika sätt vill stödja nyhetsbyrån, säger Ulf Brändström, föreningens nyvalda ordförande.

Stödgrillning för de avskedade kvinnorna på Hjulsta grundskola

Under lördagen anordnade Husby Arbetarcentrum en stödgrillning för de avskedade arbetarna på Hjulsta grundskola. – Vi har stora förväntningar på upprättelse. Om vi inte får upprättelse i ett demokratiskt land som Sverige då kommer livet att stanna för mig, då går det inte att leva med värdighet någonstans, säger en av de avskedade.

Trots varningar från FN säljer staden mark i Husby till Hembla

Ett par dagar efter att FNs speciella rapportör om bostadsfrågor Leilani Farah besökte Husby för att få information om det skandalomsusade riskkapitalföretaget Hemblas (f.d. D.Carnegie) agerande i stadsdelen säljer staden en viktig tomt i Husby centrum till företaget.