en man och två kvinnor

Klockan halv två varje söndag går Muhubo Yusuf Mohamud från Rinkeby-terassen, bredvid det nya höga svarta huset, till Järvabadet. Där möter hon Ayan och hennes väninnor som går från Tensta Tower (tjugo över ett ) och Norea, Shatisha och de andra som går från Akalla by (klockan ett).

Tycker du inte det är jobbigt att gå när du fastar, Muhubo?
– Nej, jag har gjort det i så många år så jag är van. Jag går ändå varje morgon till jobbet på Kista International School. Det är tre kilometer på morgonen, och tre kilometer hem igen på kvällen. Det är inget problem att gå fem kilometer med er. Sedan går ni så sakta. Jag brukar gå mycket fortare.

Men när vi andra sitter och fikar i Akalla by, är det inte frustrerande att sitta där och inte ens ta ett glas vatten?
– Nej, det är trevligt ändå. Dessutom påminner det mig om hur det är att vara fattig. Det är en av poängerna med ramadan.

Men sedan då, när ramadan är över?
– Då fikar jag gärna med er!

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Söndagspromenaden har tre starter:
Akalla by, kl. 13.00
Tensta Tower, kl. 13.20
Rinkeby-terassen, kl. 13.30

En kvinna bakifrån med en väst med ordet Idrottsmammor på.
Idrottsmammor promenerar regelbundet i Järva.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner. 

”Gör om och gör rätt!”

Även ungdomarna i Rinkeby skriver brev till politiker och makthavare inför kvällens beslut i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. ”Ni ska nu fatta ett beslut för oss utan att fråga oss vad vi behöver?”, skriver de. Och de uppmanar makthavarna – gör om och gör rätt!

Enbacksskolan börjar samarbeta med Nyhetsbyrån Järva

 – Våra elever i årskurs 7 kan genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Järva få en möjlighet att göra sina röster hörda, säger Iman Ehsani, SO-lärare på Enbacksskolan i Tensta.

EU-migranter dokumenterar sin verklighet

På onsdagen visades en serie dokumentära kortfilmer av och om romska EU-migranter på Rinkeby bibliotek. Under rubriken Dokumentära drömmar har barn och vuxna filmat berättelser ur sin verklighet.