Indiska i Kista Galleria stänger. Tisdag den 9 oktober har de öppet sista dagen innan de slår igen för gott.

Det är mycket folk inne i butiken och kläderna hänger tätt på ställningarna. Stora skyltar talar om att det är rea, fast på engelska ”sale”. Hannah Renström plockar med galgarna för att hålla ordning. Hon har arbetat en månad i butiken i Kista centrum, och kom dit för att stänga ner verksamheten.

– Ja, vi har utförsäljning av alla kläder och varor, säger hon. Det är outletpriser, lägre än vid den vanliga höstrean.

Hannah Renström säger att det är den enda Indiska-butiken som stänger just. Hon vet inte säkert, men tror att det handlar om att lokalhyrorna i Kista Galleria är för höga.

– Det är ju öppet här varje dag till 21, och de sista två timmarna är det inte mycket försäljning.

Indiska har stängt tolv butiker under våren 2018, fem av dem i Sverige, resten i Norge och Finland. I Tyskland har de lagt ned affärsverksamheten helt.

Mehmet Ruusuvirta, från Citycons ledning för Kista Galleria, säger att ett intensivt förändringsarbete pågår.
– 
Det stämmer att Indiska flyttar ut och Kitch’n är redo att flytta in. Sedan en tid tillbaka arbetar Citycon med att ompositionera Kista galleria till en galleria med ett bredare dagligvaruutbud. Mycket kommer att hända i Kista galleria framöver, förutom nya hyresgäster och befintliga hyresgäster i nya lokaler, så kommer vi att fräscha upp de allmänna ytorna.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Annie Lööf lovar en väg bort från utanförskapet

Annie Lööf lovade en ljusare framtid och menade att Centerpartiets förslag visar en väg ut från utanförskapet. – Vi har föreslagit en rad åtgärder för bättre integration, som ett integrationsår då man varvar praktik med yrkessvenska.

Digital protest idag mot polisvåldet i USA

Tenstabon Aysha Jones organiserar en digital protest mot polisbrutaliteten i USA, idag kl. 14.00 på Facebook. Detta med anledning av mordet på George Floyd av amerikansk polis. 

Ungdomens Hus i Rinkeby stängt tills vidare

I söndags fick Ungdomens Hus i Rinkeby besök av fyra maskerade män.…

Vart har grillarna i Rinkeby tagit vägen?

Alla grillplatser har tagits bort i parkleken Rinken och även i parkleken Hinken.  Anledningen är att det varit problem med nedskräpning vid våra grillplatser, skriver avdelningschef Åsa Ljusberg, avdelningschef i Rinkeby-Kista i ett mejl.