Indiska i Kista Galleria stänger. Tisdag den 9 oktober har de öppet sista dagen innan de slår igen för gott.

Det är mycket folk inne i butiken och kläderna hänger tätt på ställningarna. Stora skyltar talar om att det är rea, fast på engelska ”sale”. Hannah Renström plockar med galgarna för att hålla ordning. Hon har arbetat en månad i butiken i Kista centrum, och kom dit för att stänga ner verksamheten.

– Ja, vi har utförsäljning av alla kläder och varor, säger hon. Det är outletpriser, lägre än vid den vanliga höstrean.

Hannah Renström säger att det är den enda Indiska-butiken som stänger just. Hon vet inte säkert, men tror att det handlar om att lokalhyrorna i Kista Galleria är för höga.

– Det är ju öppet här varje dag till 21, och de sista två timmarna är det inte mycket försäljning.

Indiska har stängt tolv butiker under våren 2018, fem av dem i Sverige, resten i Norge och Finland. I Tyskland har de lagt ned affärsverksamheten helt.

Mehmet Ruusuvirta, från Citycons ledning för Kista Galleria, säger att ett intensivt förändringsarbete pågår.
– 
Det stämmer att Indiska flyttar ut och Kitch’n är redo att flytta in. Sedan en tid tillbaka arbetar Citycon med att ompositionera Kista galleria till en galleria med ett bredare dagligvaruutbud. Mycket kommer att hända i Kista galleria framöver, förutom nya hyresgäster och befintliga hyresgäster i nya lokaler, så kommer vi att fräscha upp de allmänna ytorna.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Town Hall Meeting imorgon med dem som styr Stockholm

Global Village anordnar ett digitalt Town Hall Meeting med den politiska majoritetens borgarråd imorgon, tisdag, kl. 18-20. Hur kan Stockholm blir mer jämlikt? Vilka frågor tycker du är viktiga? Miljön? Skolan? Arbetslösheten? Äldreomsorgen? Välkommen att diskutera utvecklingen med dem som styr Stockholms stad.

Är du förkyld – stanna hemma

Onsdag 11 mars inträffade det första dödsfallet av Coronaviruset (Covid-19) i Sverige och samtidigt visade sig också ett par sjukdomsfall där människor blivit smittade i vårt land och inte som följd av resor till andra länder.

Fyra får döda efter giftattacker på Spånga by

Förra helgen utsattes djuren på Spånga by 4H-gård i Tensta för en giftattack som ledde till att fyra får avled. Natten till torsdagen hände det igen, men den här gången kom inget djur till skada. Nu flyttas alla djuren från gården och verksamheten stängs ned tillfälligt.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 40. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.