Halv tio på morgonen den 2 augusti är det dags för duathlon igen. Tävlingen börjar med 200 m simning. Sedan byter vi om till löparkläder och fortsätter med 5 km löpning. 

Bilal Cadim från Tensta  vann hela serien i förfjol (2018). Sedan någon månad tränar Bilal hårt med sikte på en comeback.

Jannis Constantin som leder serien 2020 är i bättre form än någonsin, men tappar mycket på simningen. Därmed har Leo Strandberg från Spånga seglat upp som ett hot mot Jannis totalseger, och de 10 000 kronor som den innebär.

Bland tjejerna lär total-ledande Elena Osokina få svårt att matcha tävlings-simmerskan Johanna Granhällen (som vann simningen överlägset senast och kom trea totalt) i det inledande momentet, men i löpningen är de jämna.  Tjejserien kan äntligen bli riktigt spännande efter tre år då Elena har dominerat totalt.  Den konkurrensen gläder henne.

– Det är jättekul, att vi har flera duktiga unga tjejer med på träningar och tävlingar, säger Elena Osokina.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det blev fotbollsturnering i Ungdomens Hus även i år!

Ali Ahmed, Ahmed Khalif och Mohamed Ali är några av grabbarna i…

Avbytarbänken möter Mohammed Saeid från Sirius

Ett helt avsnitt med Sirius-spelaren Mohammed Saeid. De går tillbaka till tiden i England och hur tuff konkurrensen var i akademierna. Saeid berättar om tiden i USA och MLS där många stjärnor spelade.

Ayan är nöjd med firandet 8 mars

Vad Ayan Mohamed vet var det tio grupper som sprang för att fira Internationella kvinnodagen. Fyra grupper sprang i Tensta, två i Hjulsta, två i Husby och en nere på gräset längsmed Tensta och Hjulsta. Det kan vara fler, men det är de Ayan känner till.

Viktigt att delta i klimatmarschen i Rinkeby!

Mitt under toppmötet i Madrid om klimatet kommer skolungdomarna i Fridays For Future (FFF) ordna en klimatmarsch i Rinkeby. Det är samling 12.00 i Norra Stadsparken, nära Rinkeby torg. Norra Järva Stadsdelsråd uppmanar alla Järvabor att delta.