Halv tio på morgonen den 2 augusti är det dags för duathlon igen. Tävlingen börjar med 200 m simning. Sedan byter vi om till löparkläder och fortsätter med 5 km löpning. 

Bilal Cadim från Tensta  vann hela serien i förfjol (2018). Sedan någon månad tränar Bilal hårt med sikte på en comeback.

Jannis Constantin som leder serien 2020 är i bättre form än någonsin, men tappar mycket på simningen. Därmed har Leo Strandberg från Spånga seglat upp som ett hot mot Jannis totalseger, och de 10 000 kronor som den innebär.

Bland tjejerna lär total-ledande Elena Osokina få svårt att matcha tävlings-simmerskan Johanna Granhällen (som vann simningen överlägset senast och kom trea totalt) i det inledande momentet, men i löpningen är de jämna.  Tjejserien kan äntligen bli riktigt spännande efter tre år då Elena har dominerat totalt.  Den konkurrensen gläder henne.

– Det är jättekul, att vi har flera duktiga unga tjejer med på träningar och tävlingar, säger Elena Osokina.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Yusuf satsar på Ungdoms-SM

Yusuf Abdirahim Omar bor i Rinkeby och tävlar i löpning, men valde inte Rinkeby Run. Han valde Tureberg, för där finns Andreas Almgren, Hanna Hermansson och Napoleon Solomon.

Tensta Rinkeby Grass Run avgjort

Nu har det trettionde loppet Tensta Rinkeby Grass Run avgjorts och det var också 2019 års sjunde lopp.  Det avgjordes på sista raksträckan och klar segrare blev Mansib.

Avbytarbänken # 092 Not my president

Avbytarbänken ger oss en inblick i Barcelonas problem, utmaningarna de står inför och vad Bartomeus avgång egentligen betyder. De gör detta med hjälp av Kasse från Barça TV. Förutom att avsnittet är präglat av Barcelona, så snackar de äntligen om Benzema-Vinícius kalaset, Arsenals stortorsk mot Jack Grealishs Aston Villa och poängtappet i Serie A.

Löparakademins sista boot camp är imorgon!

Under sommaren har Löparakademin anordnat Summer Boot Camp i Rinkeby. – Vi har ett stabilt gäng som är här idag, de har kommit hit vid varje träningstillfälle, säger Senhit Berhane, en av ledarna.