Tensta Rinkeby Grass Run 2019 blev ett lopp i snöglopp. För tredje året i rad anordnades tävlingen och för tredje gången var det Tesfalem Mbazen som vann.
 
Tesfalem Mbazen från Husby är obesegrad i Tensta Rinkeby Grass Run. Även denna gång var Tesfalem starkast, men nu utmanades han länge av Mansib Rahman från Akalla.
Mansib leder den sammanlagda poängligan på 80 poäng före Mårten Westberg på 63 poäng och med 2018 års totalsegrare Bilal Cadimi som trea.
 
Bland tjejerna är 2018 års totalsegrare Elena Osokina i ledning med 23 poäng.
 
Resultat Tensta Rinkeby Grass Run 3:
 
  1. Tesfalem Mebazen 21.34, 33 poäng
  2. Mansib Rahman, 21,46, 27 poäng
  3. Mårten Westberg, 22,07, 21 poäng
  4. Bilal Cadimi, 22,52, 15 poäng
  5. Mohamed Faghani, 25,38, 9 poäng.
  6. Elena Osokina , 25,38, 7 poäng
  7. Iannis , 29,45, 4 poäng
  8. Noah, 30,01, 2 poäng
  9. Mikirl, 37,24, 1 poäng
Tensta Rinkeby Grass Run startar utanför Spånga IP kl 14 den första söndagen i varje månad. Nästa Tensta Rinkeby Grass Run är söndagen den 7 april. 
Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken summerar säsongen, del 2: La Liga

Avbytarbänken idag samtalar om La Liga: Real Madrid blev krönta spanska mästare och Barcelona fick en ny tränare. Många hade Atletico Madrid som favoriter inför säsongen, men de hade fel. Alexander Isaks säsong, hur var den? Hur gick det för nykomlingarna? Vem blev ligans bäste spelare? Och mycket mer.

Tenstasegern som blev viral

Värsta frisparken! I slutminuterna såg Khadar Gustavo till att BK Bussenhus besegrade Åkeshov IoFK med en perfekt placerad boll i krysset. Frisparken uppmärksammades av Fotbollskanalen och har visats tusentals gånger.

Vem vann egentligen Tensta Runt?

När anmälningarna stängde hade Tensta Runt 67 deltagare. Men när loppet skulle starta var 112 anmälda och kön för att anmäla sig var 20 meter lång. Då fick alla som stod i kön helt enkelt springa ändå. Ca 130 deltagare startade inne i Tensta Centrum.

Ettan och tvåan i loppet fastade

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN” – Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken. – Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.