Idrott under Järvaveckan.

Imorgon börjar Järvaveckan på Spånga IP. Bredvid Järvaveckan pågår Järva Idrottsvecka på konstgräsplanen och löparbanorna.

På konstgräset är det fotboll, pingis och mycket annat.  På löparbanorna är det basket och en helt unik löpartävling där alla kan tävla mot alla, oavsett ålder och kön.

Alla resultat multipliceras med ett tal som är baserat på din ålder (och kön).  Ju yngre du är, desto fler poäng (fram till 20 år) och ju äldre du är (efter 24 år).

Dessutom får alla som lyckas samla ihop poäng till ”guldgränsen” 4000 poäng (på sammanlagt sju lopp) en tusenlapp i handen efter söndagens lopp.

Genom att räkna den tabellen månad för månad skapar vi samtidigt rättvisa åt barnen som är födda i slutet på året! Det har vi vare sig i skolan eller i idrotten annars. Barn födda i början på året har alltid fördel mot dem som är födda sent på året. Här utjämnas den fördelen. Alla har samma chans till en hög poäng.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Domartrion som dömer finalen i Supercupen imorgon

Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare. – Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.

Avbytarbänken #114 – Here we go

Efter ett sommaruppehåll är Avbytarbänken tillbaka. Nu avhandlas det faktum att Messi är en PSG-spelare. Hur ska Barça klara av detta? De tar med sig bandspelaren och lyssnar tillbaka på hur de trodde säsongen 2021 skulle sluta i England och Spanien. Dessutom siar de om hur denna säsong kommer att sluta i Premier League och La Liga.

Storseger för Som United borta mot Lidingö

Efter en trög start och tidigt underläge med 1-0 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3.  – En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt. 

Dags för duathlon i Järva igen!

Halv tio på morgonen söndagen den 2 augusti är det dags för duathlon igen. Tävlingen börjar med 200 m simning. Sedan byter vi om till löparkläder och fortsätter med 5 km löpning.