Idrott under Järvaveckan.

Imorgon börjar Järvaveckan på Spånga IP. Bredvid Järvaveckan pågår Järva Idrottsvecka på konstgräsplanen och löparbanorna.

På konstgräset är det fotboll, pingis och mycket annat.  På löparbanorna är det basket och en helt unik löpartävling där alla kan tävla mot alla, oavsett ålder och kön.

Alla resultat multipliceras med ett tal som är baserat på din ålder (och kön).  Ju yngre du är, desto fler poäng (fram till 20 år) och ju äldre du är (efter 24 år).

Dessutom får alla som lyckas samla ihop poäng till ”guldgränsen” 4000 poäng (på sammanlagt sju lopp) en tusenlapp i handen efter söndagens lopp.

Genom att räkna den tabellen månad för månad skapar vi samtidigt rättvisa åt barnen som är födda i slutet på året! Det har vi vare sig i skolan eller i idrotten annars. Barn födda i början på året har alltid fördel mot dem som är födda sent på året. Här utjämnas den fördelen. Alla har samma chans till en hög poäng.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bojan på populärt besök i Husby

Podden Avbytarbänken fortsätter med sina välbesökta event på Folkets Husby. Den här gånger var det Bojan Djordjic som kom tillbaka till sina gamla hemtrakter. – Strukturell rasism har alltid funnits inom fotbollen, den byter bara utseende, precis som bilar byter modell.

Tungt för Som United FF

Det är motigt för Som United i fotbollens Division 4 norra. Igår blev det förlust på bortaplan mot Enebyberg IF.

Öppet brev till IFK Lidingö: Stoppa rasismen inom fotbollen

Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Avbytarbänken om säsongen, del 1: Premier League

Avbytarbänken stänger ner och summerar den engelska ligan. Vilka har varit säsongens bästa respektive sämsta lag? Är det givet att Klopp är den ligans bästa tränare? Årets överraskning? Största besvikelsen? Ja, de går igenom hela Premier League 19/20 och lite mer.