Matchen mellan Rinkeby United FC och Långholmen FC på Knutby BP slutade oavgjort 3-3 (2-2) och därmed tappade Rinkeby United serieledningen till Reymersholms IK.  

Rinkeby United fick en kanonstart på hemmamatchen mot Långholmen FC. Redan i den andra minuten gav Biyan Bozan Rinkeby ledningen med 1-0, och i den tolfte minuten utökade Abdulfatah ”Aguero” till 2-0 för hemmalaget.Bortalaget Långholmen FC reducerade och kvitterade före halvtidspausen.  Rinkeby United tog över ledningen 3-2 med vacker frisparksmål i 59:e minuten av Zalif Sener.  

Långholmen kom tillbaka i matchen i den 82:a minuten och kvitterade till 3-3 som också blev slutresultatet.  

Rinkeby United är en poäng efter serieledarna med fyra omgångar kvar.   

De avslutande omgångarna blir en rysare
Rinkeby United ligger på delad andra plats med samma poäng som IFK Lidingö FK och Järla IF, och en poäng bakom serieledarna Reymersholms IK.  

De fyra topplagen har varandra kvar att möta. Där kommer serien att avgöras och vilket lag som tar platsen i division 3, samt vilket lag som tar andra platsen och får en kvalplats.  

Nästa match för Rinkeby United är borta mot Järla IF fredagen den 18 september.

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Satsning i Rinkeby denna vecka för att fler ska vaccinera sig

Denna vecka genomför Region Stockholm en informationssatsning i Rinkeby. – Vi informerar och kan hjälpa till att boka tid för vaccination, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, ansvarig för hälsoinformatörerna på Transkulturellt Centrum.

En fredagsbrunch i byn

En fredag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området. Senast var det somaliskt stuk på maten.  – Vi gör det för att träffas och knyta nya kontakter, säger Fardosa Omar, som är projektledare på Rinkeby Folkets Hus.

Tuff hemmamatch för Akropol

I söndags var det inofficiell final i basketens division ett. Obesegrade Norrort kom till Ungdomens Hus, Rinkeby, för att möta Akropol. När lagen möttes i höstas var det helt jämnt, men till slut fick Norrort in den avgörande bollen.

Hemblas hyresgäster är desperata: ”Vi kan inte leva så här”

Hyresgästerna på Nidarosgatan i Husby har fått nog. I flera års tid har fastighetsägaren Hembla genomfört lägenhetsrenoveringar, och arbetet stör de boende.