Bolagsstämmans deltagare samlade i den stora salen i Folkets Husby.

Det rådde trevlig stämning och engagerade samtal när Nyhetsbyrån Järva höll sin bolagsstämma under lördagen. På plats på Folkets Husby hade ett trettiotal personer samlats för att tillsammans avgöra tidningens framtid.

Under gårdagen höll Nyhetsbyrån Järva sin bolagsstämma på Folkets Husby. Drygt 35 personer, där majoriteten var aktieägare, hade bjudits in för att diskutera tidningens framtid.

Dagen inleddes med att ordförande Kerstin Gustafsson Figueroa välkomnade deltagarna, följt av bolagsstämman. Styrelsen som valdes består av av ordförande Kerstin Gustafsson Figueroa, Awad Hersi, Jörgen Widsell, Ulf Johansson och Maryan Bouraleh. Ifrah-Degmo Mohamed och Eleni Terzitane valdes till suppleanter.

Presentationen ledde efteråt till en livlig och engagerad diskussion

Efteråt var Folkets Husbys representanter Emma Ström och Capz inbjudna att hålla i ett föredrag om deras trygghetsundersökning ”Utsatthet och gemenskap i Järva”, som genomfördes 2020. Trygghetsundersökningen blev i år till en dramaturgisk ljuddokumentär som bolagsstämmans deltagare fick ta del av under lördagen. Presentationen ledde efteråt till en livlig och engagerad diskussion.

Det bidrog till viktiga insikter om tidningens framtida utveckling och inrikting

Därefter var det dags för alla deltagare att diskutera tidningens innehåll i mindre arbetsgrupper, som sedan redovisades inför samtliga deltagare. Det bidrog till viktiga insikter om tidningens framtida utveckling och inrikting.

Dagen avslutades med middag av Kistabaserade cateringfirman Bon Appetit, som bjöd på marockansk buffé. 

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvaprofil nominerad till pris

”I augusti mördades en före detta spelare. Mordet tog Ove och alla de andra i Kista SC hårt. Alla spelare är Oves barn”. Så lyder en del av motiveringen som fått Järvabon Ove Eriksson, tränare i bland annat Kista SC, nominerad till Svenska Barnidrottspriset.

Snart dags för Dines första konstutställning

Måndagen den 2 december är det vernissage i Rinkeby Folkets Hus. Dine Malmsten ställer ut sina målningar med motiv från Rinkeby.  – Det känns lite nervöst, men det ska bli roligt, säger Dine Malmsten.

Parken som politikerna inte vill prata om

Beslutet är taget. Stockholms stad ska anlägga en begravningsplats nedanför Granholmstoppen på Järvafältet. Men vad som kommer hända med discgolfparken som ligger där idag är fortfarande oklart.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 17. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, är redaktör för sändningen.