Bolagsstämmans deltagare samlade i den stora salen i Folkets Husby.

Det rådde trevlig stämning och engagerade samtal när Nyhetsbyrån Järva höll sin bolagsstämma under lördagen. På plats på Folkets Husby hade ett trettiotal personer samlats för att tillsammans avgöra tidningens framtid.

Under gårdagen höll Nyhetsbyrån Järva sin bolagsstämma på Folkets Husby. Drygt 35 personer, där majoriteten var aktieägare, hade bjudits in för att diskutera tidningens framtid.

Dagen inleddes med att ordförande Kerstin Gustafsson Figueroa välkomnade deltagarna, följt av bolagsstämman. Styrelsen som valdes består av av ordförande Kerstin Gustafsson Figueroa, Awad Hersi, Jörgen Widsell, Ulf Johansson och Maryan Bouraleh. Ifrah-Degmo Mohamed och Eleni Terzitane valdes till suppleanter.

Presentationen ledde efteråt till en livlig och engagerad diskussion

Efteråt var Folkets Husbys representanter Emma Ström och Capz inbjudna att hålla i ett föredrag om deras trygghetsundersökning ”Utsatthet och gemenskap i Järva”, som genomfördes 2020. Trygghetsundersökningen blev i år till en dramaturgisk ljuddokumentär som bolagsstämmans deltagare fick ta del av under lördagen. Presentationen ledde efteråt till en livlig och engagerad diskussion.

Det bidrog till viktiga insikter om tidningens framtida utveckling och inrikting

Därefter var det dags för alla deltagare att diskutera tidningens innehåll i mindre arbetsgrupper, som sedan redovisades inför samtliga deltagare. Det bidrog till viktiga insikter om tidningens framtida utveckling och inrikting.

Dagen avslutades med middag av Kistabaserade cateringfirman Bon Appetit, som bjöd på marockansk buffé. 

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fyra får döda efter giftattacker på Spånga by

Förra helgen utsattes djuren på Spånga by 4H-gård i Tensta för en giftattack som ledde till att fyra får avled. Natten till torsdagen hände det igen, men den här gången kom inget djur till skada. Nu flyttas alla djuren från gården och verksamheten stängs ned tillfälligt.

Fem gripna efter gängkonflikt

Polisen grep fem personer i Husby i helgen. Samtliga uppges ha kopplingar till kriminella nätverk och en av dem pekas ut som gängledare.

Fryshuset Husby tar över Tensta Community Center?

Förvaltningen i Spånga-Tensta föreslår att Fryshuset Husby tar över driften av Tensta…

IOP-avtalet med Fryshuset Husby överklagas till förvaltningsrätten

Förorten mot våld och Megafonen skickar en gemensam överklagan till förvaltningsrätten i…