Två fotbollsspelare i Som United.

Det blev en övertygande och klar seger för Som United i andra omgången av Stockholm Cup. Mycket rättvist besegrade de Edessa Syrianska (Div4) hemma på Knutby BP.  

Matchen började lovande för hemmalaget. Bara efter ett par minuters spel kopplade Som United greppet och inledde en offensiv som tvingade Edessa Syrianska att backa allt längre ner på egen planhalva.

Som United var ett par nummer större i alla situationer, och åtminstone jag hade svårt att se vad Edessa Syrianska skulle kunna sätta emot Som Uniteds starka press. Även om spelövertaget inte utmynnade i överdrivet många målchanser var det inga tvivel om att det förr eller senare skulle ge utdelning. Halvtidsresultatet var 0-0.

Andra halvlek går igång och spelet ser ut som i första. Efter ett tag ökar dock Som United pressen och skapar ett par klara målchanser.

Stjärnorna kom tillbaka efter skador

När det återstår omkring tjugo minuter gör Som United ett dubbelbyte. Två av lagets största stjärnor gör comeback – Yusuf och Zacki. Tempot i matchen ökade ytterligare och då kom även mycket rättvist ledningsmålet genom en nick av Hamza.
Som United fortsatte att trycka på offensivt för att utöka ledningen och då kom också både 2-0 och 3-0 av matchens bästa spelare för dagen, nummer 9 Hafed Fridhi.

Nu är avancemanget att gå vidare från gruppen (Grupp 11) riktigt nära. Med en omgång kvar i skrivande stund leder Som United gruppen. Ettan och tvåan går vidare och Som United har allt i egna händer inför sista omgången 18 juni borta mot Fittja IF (Div4).

Ljuvlig seger inför ljuvlig publik 

Som United är väldigt starka hemma och lockar alltid mycket publik. Trots att det var EM-premiär på TV lockade matchen över 300 fans. Många av barn och ungdomar ser Som United som sina förebilder.

Halvtidsresultat: 0-0
Slutresultat: 3-0
Åskådarantal: ca 340

Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rån i Husby imorse

Polis kallades till Husby vid halv tio på tisdagsmorgonen med anledning av att en person blivit utsatt för ett rån i sin bostad.

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Trappan i Tensta är borta och den nya trappan dröjer

Plötsligt var den bara borta. Den stora trätrappan som går från Tensta centrum ner mot konsthallen. På en skylt står det att den nya trappan ska vara på plats i vår. Men så blir det inte.

En bön för regn

I Tensta samlades muslimer till bön för regn idag. – Vi är…