Två fotbollsspelare i Som United.

Det blev en övertygande och klar seger för Som United i andra omgången av Stockholm Cup. Mycket rättvist besegrade de Edessa Syrianska (Div4) hemma på Knutby BP.  

Matchen började lovande för hemmalaget. Bara efter ett par minuters spel kopplade Som United greppet och inledde en offensiv som tvingade Edessa Syrianska att backa allt längre ner på egen planhalva.

Som United var ett par nummer större i alla situationer, och åtminstone jag hade svårt att se vad Edessa Syrianska skulle kunna sätta emot Som Uniteds starka press. Även om spelövertaget inte utmynnade i överdrivet många målchanser var det inga tvivel om att det förr eller senare skulle ge utdelning. Halvtidsresultatet var 0-0.

Andra halvlek går igång och spelet ser ut som i första. Efter ett tag ökar dock Som United pressen och skapar ett par klara målchanser.

Stjärnorna kom tillbaka efter skador

När det återstår omkring tjugo minuter gör Som United ett dubbelbyte. Två av lagets största stjärnor gör comeback – Yusuf och Zacki. Tempot i matchen ökade ytterligare och då kom även mycket rättvist ledningsmålet genom en nick av Hamza.
Som United fortsatte att trycka på offensivt för att utöka ledningen och då kom också både 2-0 och 3-0 av matchens bästa spelare för dagen, nummer 9 Hafed Fridhi.

Nu är avancemanget att gå vidare från gruppen (Grupp 11) riktigt nära. Med en omgång kvar i skrivande stund leder Som United gruppen. Ettan och tvåan går vidare och Som United har allt i egna händer inför sista omgången 18 juni borta mot Fittja IF (Div4).

Ljuvlig seger inför ljuvlig publik 

Som United är väldigt starka hemma och lockar alltid mycket publik. Trots att det var EM-premiär på TV lockade matchen över 300 fans. Många av barn och ungdomar ser Som United som sina förebilder.

Halvtidsresultat: 0-0
Slutresultat: 3-0
Åskådarantal: ca 340

Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hatten på när Internationella kvinnodagen firades i Tensta

– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.

”Har våldet i Järva normaliserats?”

Vid en busshållplats på Rinkebystråket står en mamma och två barn och väntar på bussen. Ena barnet frågar vad det är för fläck på bänken. Det är blod, svarar mamman.  – Ska det behöva vara så här, frågar Mustafa Ahmed, som hörde samtalet.

Full fart i Rinkeby centrum under Hälsomässan

Årets hälsomässa i Rinkeby har samlat massor föreningar och talare som berättade om olika frågor relaterade till hälsa. – I år fokuserar vi på vad som vi kan göra för att må bra, sade Isabel Enberg, från FastPartner som arrangerar mässan.

Kista bibliotek släpper podd

Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.