Det var samling i Rinkeby Folkets Hus och i Folkets Husby. Föreningsaktiva från båda sidor av Järvafältet gick iväg i samlad trupp och möttes sedan på mitten.
Rinkeby Folkets Hus, Folkets Husby och Järva Folkets Park bjöd på folkfest på Eggeby gård.

– Vi vill att alla ska känna att det här är vår park, sade Therese Storm, verksamhetschef på Järva Folkets Park, när hon hälsade alla välkomna i Teaterladan.

Järva Folkets Park är med ny chef inne i en nystartsprocess och alla som tillhör Folkets Hus och parker vill att samarbetet i Järva ska intensifieras.

Efter inledande tipspromenad, som även gav historisk kunskap om husen på Eggeby Gård, så bjöds alla på marockansk mat. Det var Bon Appetit Catering, som hör hemma i köket i Folkets Husby, som dukat upp ett fantastiskt bord.

Efter prisutdelning till den som lyckats bäst med tipspromenaden, så var scenen öppen för alla hågade.

Många äldre med erfarenhet från decennier av föreningsarbete festade tillsammans med den nya generationen aktivister. Tillsammans bär de Järvas föreningsliv på sina axlar.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Tipspromenadens (helt hopplöst svåra) frågor – med svar:
Var byggdes landets första Folkets Hus?
(I Malmö 1893.)
Varför planterade kung Fredrik den I in fisksorten grönling i Igelbäcken på 1700-talet?
(Fisken är en nyttig sort, ansågs bota sjukdom och krämpor.)
När startade Järva Folkets Park?
(1976)
När rullade den första stridsvagnen på Järvafältet?
(1942)
När lades det sista jordbruket på Järvafältet ner?
(1976 hävdar en del, 1986 säger andra)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Cherrie aktuell med ny singel

– En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria, säger Cherrie som är singelaktuell med låten ”Maria”. 

”Hur stoppar vi skjutningarna och hur ska vi samarbeta?”

Polisen bjöd in till möte i Rinkebyskolan igår kväll för att diskutera hur föräldrar och myndigheter bäst kan samarbeta mot skjutningarna i området. – Det finns en stor sorg, det är många som har dödats, och det är viktigt att ni vet vilken hjälp ni kan få av oss, sade områdespolisen Martin Marmgren, som ledde mötet.

Nyårskrönika: Tillsammans kan vi bygga något stort och viktigt

Vad har hänt under året som gått? I en nyårskrönika är det…