Det var samling i Rinkeby Folkets Hus och i Folkets Husby. Föreningsaktiva från båda sidor av Järvafältet gick iväg i samlad trupp och möttes sedan på mitten.
Rinkeby Folkets Hus, Folkets Husby och Järva Folkets Park bjöd på folkfest på Eggeby gård.

– Vi vill att alla ska känna att det här är vår park, sade Therese Storm, verksamhetschef på Järva Folkets Park, när hon hälsade alla välkomna i Teaterladan.

Järva Folkets Park är med ny chef inne i en nystartsprocess och alla som tillhör Folkets Hus och parker vill att samarbetet i Järva ska intensifieras.

Efter inledande tipspromenad, som även gav historisk kunskap om husen på Eggeby Gård, så bjöds alla på marockansk mat. Det var Bon Appetit Catering, som hör hemma i köket i Folkets Husby, som dukat upp ett fantastiskt bord.

Efter prisutdelning till den som lyckats bäst med tipspromenaden, så var scenen öppen för alla hågade.

Många äldre med erfarenhet från decennier av föreningsarbete festade tillsammans med den nya generationen aktivister. Tillsammans bär de Järvas föreningsliv på sina axlar.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Tipspromenadens (helt hopplöst svåra) frågor – med svar:
Var byggdes landets första Folkets Hus?
(I Malmö 1893.)
Varför planterade kung Fredrik den I in fisksorten grönling i Igelbäcken på 1700-talet?
(Fisken är en nyttig sort, ansågs bota sjukdom och krämpor.)
När startade Järva Folkets Park?
(1976)
När rullade den första stridsvagnen på Järvafältet?
(1942)
När lades det sista jordbruket på Järvafältet ner?
(1976 hävdar en del, 1986 säger andra)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu blir det vattenpolo hela hösten i Husbybadet!

Järvabadet har nog varit sommarens största succé, men den sista augusti stänger man för hösten. Men den som vill fortsätta spela vattenpolo kan göra det i Husbybadet i höst.

Vad händer med stallet på Eggeby gård?

Stallet på Eggeby gård har varit stängt en längre tid. Hästarna är borta och hagarna växer igen. Men snart slår stallet upp sina dörrar för en ny hyresgäst.

”Varje vinter är det samma sak”

Hela Kista torg var som en iskana. I Akalla höll folk på att slå på ändan. – Det var inte sandat någonstans, varken på Kista torg eller på Jan Stenbecks torg, säger Avram Lazaridis, ordförande i Funktionshinderrådet i Spånga-Tensta och vice ordförande i rådet iRinkeby-Kista.

Två Pennsvärd delas ut i år

Nu är nomineringen till Pennsvärdet öppen. Priset, som delas ut av Berättarministeriet, går till en låg- eller mellanstadielärare som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden. Med anledning av pandemin delas två Pennsvärd ut i år.