Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.

Genom en upphandling som Stockholms stad har gjort ska Fryshuset i samarbete med rekryteringsföretaget Novare ordna sysselsättning åt 1000 unga i sommar. Projektet har fått namnet Beredskapslyftet: Sommar och arbetsplatserna blir i Fryshusets lokaler i Husby, Skärholmen och Hammarby sjöstad.

– Vi kommer bland annat ge kunskaper inom projektledning, retorik och entreprenörskap men också insikter om olika arbetsplatser tack vare samarbetet med näringslivet. Vi ska också ge praktiska kunskaper inom bland annat odling och första hjälpen. Vi hoppas detta sammantaget ska ge alla unga som deltar en inspirerande och meningsfull sommar, säger Ali Gaher, projektledare på Fryshuset.

Beredskapslyftet är ett initiativ för att samordna resurser under coronakrisen och flytta anställda som blivit permitterade till branscher där det behövs extra folk. Syftet med sommarjobben är att ge fler en första arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta kontakter och få referenser.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Let’s dance och matematik i parkleken i Rinkeby

– Ett, två tre, fyra. Hur ser plus ut? Musiken hörs i hela parkleken Rinken och barnen dansar i takt. Det är Kristjan Lootus, dansare från Let’s dance, håller i mattedansen.

Den 8 mars är det alltid fest på Glömmingegränd 31

I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

En kväll med Mutah ”Napoleon” Beale och Quincy Jones III

Det var mer än fullsatt i Kista Träff när Bling anordnade månadens inspirationskväll. Den här gången var det Mutah ”Napoleon” Beale och Quincy Jones III som var gäster.

Nu har 179:ans hållplats i Kista flyttats tillbaka

När 179:ans busshållplats i Kista centrum flyttades ut till en refug mitt i gatan, i slutet av förra året, ledde det till protester. Nu verkar hållplatsen vara tillbaka på sin ursprungliga plats igen.