Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.

Genom en upphandling som Stockholms stad har gjort ska Fryshuset i samarbete med rekryteringsföretaget Novare ordna sysselsättning åt 1000 unga i sommar. Projektet har fått namnet Beredskapslyftet: Sommar och arbetsplatserna blir i Fryshusets lokaler i Husby, Skärholmen och Hammarby sjöstad.

– Vi kommer bland annat ge kunskaper inom projektledning, retorik och entreprenörskap men också insikter om olika arbetsplatser tack vare samarbetet med näringslivet. Vi ska också ge praktiska kunskaper inom bland annat odling och första hjälpen. Vi hoppas detta sammantaget ska ge alla unga som deltar en inspirerande och meningsfull sommar, säger Ali Gaher, projektledare på Fryshuset.

Beredskapslyftet är ett initiativ för att samordna resurser under coronakrisen och flytta anställda som blivit permitterade till branscher där det behövs extra folk. Syftet med sommarjobben är att ge fler en första arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta kontakter och få referenser.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De vill köpa sina lägenheter i Rinkeby

 Intresset av att ombilda hyresrätter till bostadsrätter har varit obefintligt i Rinkeby. Men nu har det bildats ett nätverk för boende som vill köpa sin lägenhet, utan att bilda bostadsrättsförening. – Vi vill ha ett andelsägande, som de har i Botkyrka, säger Mohamed Hagi Farah. 

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.

Annie Lööf lovar en väg bort från utanförskapet

Annie Lööf lovade en ljusare framtid och menade att Centerpartiets förslag visar en väg ut från utanförskapet. – Vi har föreslagit en rad åtgärder för bättre integration, som ett integrationsår då man varvar praktik med yrkessvenska.

Vad har du för rättigheter egentligen?

Vilka rättigheter har du i mötet med ordningsmakten? I Folkets Husby anordnades samtal och föreläsning om frågor kring rasprofilering och övervåld. – Vi hatar inte polisen, vi hatar vad polisen gör mot oss, sade Barakat Ghebrehawariat, föreläsare om rasism och fördomar.