Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.

Genom en upphandling som Stockholms stad har gjort ska Fryshuset i samarbete med rekryteringsföretaget Novare ordna sysselsättning åt 1000 unga i sommar. Projektet har fått namnet Beredskapslyftet: Sommar och arbetsplatserna blir i Fryshusets lokaler i Husby, Skärholmen och Hammarby sjöstad.

– Vi kommer bland annat ge kunskaper inom projektledning, retorik och entreprenörskap men också insikter om olika arbetsplatser tack vare samarbetet med näringslivet. Vi ska också ge praktiska kunskaper inom bland annat odling och första hjälpen. Vi hoppas detta sammantaget ska ge alla unga som deltar en inspirerande och meningsfull sommar, säger Ali Gaher, projektledare på Fryshuset.

Beredskapslyftet är ett initiativ för att samordna resurser under coronakrisen och flytta anställda som blivit permitterade till branscher där det behövs extra folk. Syftet med sommarjobben är att ge fler en första arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta kontakter och få referenser.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så påverkas biblioteken av corona

Biblioteken i Järva bedöms vara samhällsviktiga och har därför öppet, om än med minskade öppettider. Alla aktiviteter som läxhjälp, lovaktiviteter och författarbesök har ställts in, men det går fortfarande bra att låna böcker. Dessutom finns digitala medier, hemleverans av böcker och boktips på Facebook.

NBV öppnar kvarterskontor på Osbyringen

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, har öppnat en lokal i Rinkeby.- Nu finns en ny lokal för föreningarna i Rinkeby, säger Farida al-Abani, som numera jobbar heltid på Osbyringen 22.

Husby modell för bostadskrisen

Husby har blivit något av en minimodell där man kan följa den bostadskris som sprider sig världen över. Hit vallfärdar folk som ser rätten till en bostad som en mänsklig rättighet. Nu fick stadsdelen besök av Raquel Rolnik, som tidigare var FN:s särskilda bostadsrapportör.

Socialdemokrater höll ljusmanifestation för Spånga kyrka

– Jag tycker att det är väldigt fint att alla ställer upp och visar att det här är en viktig plats. Precis som med koranbränningarna, då var Svenska kyrkan på plats och visade sitt stöd, sade riksdagsledamoten Anders Österberg när Socialdemokraterna i Järva igår anordnade en ljusmanifestation efter attackerna mot Spånga kyrka.