När 179:ans busshållplats i Kista centrum flyttades ut till en refug mitt i gatan, i slutet av förra året, ledde det till protester. Nu verkar hållplatsen vara tillbaka på sin ursprungliga plats igen.

 – Det är en fråga där alla partier är helt överens, konstaterade Benjamin Dousa, moderat ordförande i Rinkeby-Kista, vid senaste mötet i stadsdelsnämnden.
 – Jag har inte gjort annat än påtalat problemet för alla inblandade, sade han.

Det var i december 2018 som 179:ans busshållplats i Kista centrum flyttades från bussterminalen ut till en refug mitt i gatan. Ett beslut som fattades av Trafikförvaltningen, Stockholms stad, Trafikverket och bussbolaget Arriva. De lät samtidigt flygbussarna, som inte har lika tät trafik eller lika många passagerare, stanna vid den gamla hållplatsen.

Protesterna blev omfattande, eftersom köerna till 179:ans buss är långa och refugen skulle inte ge plats åt alla. 

 – Hur tänker de? Det kommer att bli farligt för alla barnfamiljer som står där och väntar, sade medborgarvärden Mohamed Hagi Farah då.

Nu verkar hållplatsen vara flyttad igen, bort från refugen mitt i gatan och tillbaka till bussterminalen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är trappan i Tensta Centrum belyst

Trappan i Tensta Centrum har blivit med effektbelysning. Ljusslingan ändrar färg efter veckodag och under olika högtider. 

Här övervakar polisens drönare Rinkeby

Om du hör ett svagt surrande och ser ett blinkande ljus på himlen så kan det vara polisens drönare som nu regelbundet börjat övervaka Järvas invånare från luften.

Nämndmötena i Tensta tillfälligt tillbaka på Tensta Träff

Under de senaste två åren har platsen för nämndmötena i Tensta varierat; ibland på Hjulsta grundskola, men oftast i (det numera nedlagda) servicehusets lokaler. Nu har nämnden tillfälligt flyttat tillbaka till Tensta Träff. 

Jonas Sjöstedt: ”Jimmie Åkesson är en första klassens hycklare”

När Jonas Sjöstedt höll tal under den andra dagen av Järvaveckan, låg fokuset på jämlikhet och idrott. Han framhöll även skarp kritik mot svensk höger politik.