PÅ fotbollsplanen vid Elinsbiorgsskolan samlades muslimerna till bön under eid al-adha.
I dag börjar den muslimska högtiden Eid al-adha, som är en av de två årliga högtider som muslimer firar. På fotbollsplanen vid Elinsborgsskolan hade hundratals muslimer samlats för att be tillsammans.
 
Eid al-adha firas årligen den 10:de dagen i månaden dhu-l-hijja enligt den islamska månkalendern och ungefär 70 dagar efter slutet av månaden Ramadan. Eid al-Adha följs av tre dagar som kallas för Ayyam at-Tashreeq, då man fortsätter att fira.
 
 Eid al-adha infaller mitt under den islamiska pilgrimsfärden till Mecka. Dit har miljontals muslimer över hela världen rest för att utföra denna alldeles speciella resa som för många bara sker en gång i livet. 
 
Eid-bönen består av en gemensam bön och en predikan efteråt. 
 
– Idag har vi försökt att få alla muslimer i Tensta att be tillsammans på en plats och en tid, till skillnad från tidigare år där man bett på flera platser och olika tider. 
 
– Vi har fått en väldigt bra och positiv respons från folk. Vi hoppas på ett sådant samarbete i framtiden säger Ramsis ”Moosa” Assal, som är född och uppvuxen i Järva och arbetar som fritidsledare i området.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Yasin prisas med sin första grammis

Yasin prisades för Årets hiphop under Grammisgalan igår kväll. Den uppmärksammade rapartisten var nominerad i sammanlagt fyra kategorier.

Nyårskrönika: Tillsammans kan vi bygga något stort och viktigt

Vad har hänt under året som gått? I en nyårskrönika är det…

Järvas föreningar samlar pengar tillI världens barn

I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade med digitala swischbössor.  

Sjukt smart utställning om kampen mot corona

Sjukt smart – heter en ny utställning från Tekniska museet i Rinkeby Folkets Hus. Där finns en mycket att lära sig om uppfinningar i kampen mot corona. – Vi är jätteglada över det här samarbetet, säger Fardosa Omar, projektledare på Rinkeby Folkets Hus.