Det räcker – folket mot övervåldet  – var temat för seminariet som BK Bussenhus anordnade i föreningstältet under Järvaveckans sista dag.

 – Vad är trygghet, vad betyder det, undrade Tomas Tian, som ledde paneldebatten.

Trygghet handlar om bra skolor och arbeten, det var de närvarande överens om. Inte att de stänger ner all samhällsservice, det ena efter det andra. Men deltagarna menade att deras åsikter aldrig lyssnades på. 

 – När vi pratar med politiker och tjänstemän, så ler de bara och nickar och sedan händer ingenting.

Alla var trötta på hur Järva framställs i medierna, ”de tror att det är farligt här”. Ingen i panelen kände igen sig.

 – Hur många av er bor här i Järva och känner sig trygga, frågade Tomas Tian Tomas publiken.

Majoriteten av åhörarna i det fullsatta tältet räckte upp handen för att visa att de inte var rädda i sina bostadsområden.

 – Vi förnekar inte att det finns problem, men vi kan lösa dem. Men vi måste få vara med när besluten fattas. 

När trygghet diskuteras brukar kravet på fler poliser komma. Men flera i panelen vittnade om att just poliserna skrämmer dem.

 – Ja, polisen skyddar oss, men vem skyddar oss från polisen?

 Kerstin Gustafsson Figueroa 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för Tensta Träff

Kulturnämnden beslutade att Studiefrämjandet får hälften så mycket pengar för att driva verksamheten i Tensta Träff, som de önskade.  – Vi har haft ett möte med kulturförvaltningen och nu diskuterar vi om vi kan få det att rulla ändå, säger Farida Al-Abani, verksamhetsledare på Tensta Träff.

Färre papperskorgar ska leda till mindre skräp

Har du undrat var papperskorgarna tagit vägen? I Rinkeby-Kista har stadsdelsförvaltningen tagit bort en stor del av papperskorgarna och kvar finns bara tomma stolpar som vittnar om att där tidigare funnits en.

Vacker mosaik kan ses i Kvarnbygångens tunnel

Under höstlovet förra veckan skapade åtta feriejobbande ungdomar en ny mosaik i Rinkeby. – Ungdomarna har gjort allting själva. De kom med idéer, skissade motiv i Procreate på iPads, knackade kakel och satte upp alla bitarna, säger ungdomshandledaren Nadine Arizcurinaga.

Philip O’Connor besökte kursen i lokaljournalistik

– Du måste hitta det unika i varje människa du skriver om. Järvas egen utsände till världens alla sportarenor, Philip O’Connor, kom till Kista folkhögskola och Nyhetsbyrån Järvas kurs i lokaljournalistik.