Det räcker – folket mot övervåldet  – var temat för seminariet som BK Bussenhus anordnade i föreningstältet under Järvaveckans sista dag.

 – Vad är trygghet, vad betyder det, undrade Tomas Tian, som ledde paneldebatten.

Trygghet handlar om bra skolor och arbeten, det var de närvarande överens om. Inte att de stänger ner all samhällsservice, det ena efter det andra. Men deltagarna menade att deras åsikter aldrig lyssnades på. 

 – När vi pratar med politiker och tjänstemän, så ler de bara och nickar och sedan händer ingenting.

Alla var trötta på hur Järva framställs i medierna, ”de tror att det är farligt här”. Ingen i panelen kände igen sig.

 – Hur många av er bor här i Järva och känner sig trygga, frågade Tomas Tian Tomas publiken.

Majoriteten av åhörarna i det fullsatta tältet räckte upp handen för att visa att de inte var rädda i sina bostadsområden.

 – Vi förnekar inte att det finns problem, men vi kan lösa dem. Men vi måste få vara med när besluten fattas. 

När trygghet diskuteras brukar kravet på fler poliser komma. Men flera i panelen vittnade om att just poliserna skrämmer dem.

 – Ja, polisen skyddar oss, men vem skyddar oss från polisen?

 Kerstin Gustafsson Figueroa 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Orten i ungdomarnas ögon

Projektet “Mina drömmars ort” engagerar ungdomar till nyfikenhet, lek och lust. Under fem intensiva dagar har modeller av deras drömort skapats. Resultatet av det fantasifulla arbetet ställs ut på Husby Konsthall.

Nationaldagen firas digitalt i år

Förra året blev nationaldagsfirandet i Rinkeby helt inställt. Men i år firas den 6 juni igen. – Allt vi gör fysiskt omvandlar vi till digitalt år, säger Mohamed Saleeban, projektledare för nationaldagsfirandet och ordförande i Shanta IF.

De har anmält Rinkeby-Kista för diskriminering

De tröttnade på att bli bortsorterade när de sökte jobb i Stockholms stad. Trots rätt utbildning fick de inte ens komma på intervju i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Nu utreder Diskrimineringsombudsmannen deras fall.

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby och även systerskolan Nacka International School i Fisksätra. Skolinspektionen anser att skolan har bristande lämplighet i ägar- och ledning och inte heller har ekonomiska förutsättningar att bedriva skolverksamhet.  – Vi kommer att överklaga beslutet, säger Mustafa Ahmed, VD för Frihab AB.