Så blev det Avram Lazaridis tur att vaccinera sig. Han har bokat tid på mässan i Kista.
– Nej, jag tvekade aldrig att vaccinera mig. Jag läser mycket och håller mig informerad.

Det är några till som ska in till Kistamässan, men inte många. Vakter håller koll så bara den som bokat tid för vaccination får komma in. Sedan en tid tillbaka får alla som är födda 1961 och tidigare vaccinera sig.
– Jag har väntat på min tur, säger Avram som fyllt 60 ganska nyligen och precis har åldern inne.

Ingång till vaccinationen på Kistamässan.

Väl inne i mässan tar vi rulltrappan upp. Avram har parkerat sin permobil i entrén, han tycker att hissen känns väl trång. På andra våningen finns två olika ingångar beroende på ålder. Inga köer någonstans.

Vaccinationen i Kistamässan sköts av ett stort företag. Just den här dagen berättar vakten i entrén att 900 personer har bokat tid.
– Men mässan skulle kunna ta emot 10 000 personer om dagen.

Den representant från företaget, som bevakar att inga otillåtna bilder tas när media är på besök, berättar att de bara väntar på att fler åldersgrupper ska tillåtas komma. Alla är redo.

Vaccinering av fas 4 kan starta redan denna vecka

I Region Stockholm är inga beslut fattade ännu, men Magnus Thyberg sade till SVT igår att vaccinering av fas 4 kan starta redan denna vecka. Alla vuxna födda efter 1961 kommer sannolikt inte att kunna vaccinera sig samtidigt, då kommer hela systemet braka samman. Men då gör man som en del regioner har börjat göra, fortsätter att ta emot folk uppdelade enligt ålder och de äldsta först.

Inne i mässhallen finns 32 olika bås för vaccinationer, men långt ifrån alla används. Avram går till första lediga bås och två sköterskor tar emot. Den ena kollar svaren som Avram Lazaridis gett i sin hälsoenkät. Den andra förbereder sprutan. Avram sätter sig med viss möda på plaststolen inne i båset.
– Ni borde ha några bättre stolar för äldre och för dem som är funktionshindrade, säger han.

Avram Lazaridis är sedan många år drivande i båda stadsdelarnas Funktionshinderråd på Järva. Han vet vad han talar om.
– Skaffa en högre stol som har armstöd för dem som behöver.

Avram Lazaridis får sin spruta.

Vaccinationen går på ett kick. Efteråt visas han till den stora salen med uppradade platsstolar i en angränsade del av hallen. Där ska alla vaccinerade sitta och vänta i 10-15 minuter för att vara säkra på att ingen allergisk reaktion uppstår.

– Ja, det där gick ju bra. Nu kan vi gå, säger Avram Lazaridis.

Nu ska han vänta sex veckor tills han kan boka tid för spruta nummer två.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Tomma stolar i långa rader inne på Kistamässan.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stor Eid-fest på Rinkebystråket

Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas i dagarna tre, och andra dagen var det fest på Rinkebystråket.

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Polishuset i Rinkeby försenat – klart tidigast nästa år

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än…

Mustafa prisas av Företagarna

Järvabon Mustafa Zatara är en av årets omslagsprofiler på listan “Årets 103 unga ideer”.  – Det känns superkul, det är ett kvitto på att vi bakom plattformen gör samhällsnytta, säger Mustafa Zatara, grundare av FörortsEntreprenörerna.