Coronapandemin har drabbat Järva hårt. Många har förlorat vänner och anhöriga, och även arbete och inkomst. Men tack vare ett samarbete med Rädda Barnen kan Rinkeby Folkets Hus och Folkets Husby dela ut matlådor till dem som behöver varje vardagskväll. 

 – Det känns bra att kunna ge tillbaka till området. Det blir en community feeling i hela Rinkeby. Vi använder de resurser vi har och det känns bra att bidra till något positivt, säger Josef Farhan, som hjälpte till utanför Rinkeby Folkets Hus.

Det blir en community feeling i hela Rinkeby

Maten har tillagats av Restauranglabbet och av lokala restauranger i stadsdelen. 

Rädda Barnen har tillsammans med företaget Karma startat en nationell insamling för att kunna tillhandahålla måltider till barn, unga och familjer i behov under corona-krisen. På den här sidan redovisas dagligen hur mycket som kommit in till insamlingen.

Rädda Barnen gör detta i samarbete med Rinkeby Folkets Hus, Folkets Husby och Järvaskolan. 

Matlådor kommer delas ut till behövande måndag till fredag kl 17.00 under hela maj månad.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Viktor Arnell
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nej, Olga Tokarczuk kommer inte till Rinkeby

Eleverna får genomföra sin traditionella Nobelfest i Rinkeby utan någon pristagare i litteratur. Peter Handke blev inte inbjuden och Olga Tokarczuk har tackat nej. 

1 maj i Järva trots allt

Det blev lite coronaanpassade 1 maj firande i Järvas förorter igår fast alla större demonstrationer och samlingar var inställda eller flyttade till digitala kanaler.

Tensta marknad firar 30 år

– Gemensamt förklarar vi Tensta marknad öppnad! Stadsdelsnämndens ordförande Sus Andersson, MP,…

Mäktig manifestation mot våldet

Strax före klockan 15 rullade den tredje och sista bussen från Järva in framför gamla riksdagshuset. Ut kom mammor och pappor, unga och gamla, många med röda bindlar bundna runt huvudet eller ärmen, andra med plakat. – Vi har samlats här idag för att manifestera mot den nationella krisen vi lever i, sade Muna Sicid, en av initiativtagarna till mötet.