Coronapandemin har drabbat Järva hårt. Många har förlorat vänner och anhöriga, och även arbete och inkomst. Men tack vare ett samarbete med Rädda Barnen kan Rinkeby Folkets Hus och Folkets Husby dela ut matlådor till dem som behöver varje vardagskväll. 

 – Det känns bra att kunna ge tillbaka till området. Det blir en community feeling i hela Rinkeby. Vi använder de resurser vi har och det känns bra att bidra till något positivt, säger Josef Farhan, som hjälpte till utanför Rinkeby Folkets Hus.

Det blir en community feeling i hela Rinkeby

Maten har tillagats av Restauranglabbet och av lokala restauranger i stadsdelen. 

Rädda Barnen har tillsammans med företaget Karma startat en nationell insamling för att kunna tillhandahålla måltider till barn, unga och familjer i behov under corona-krisen. På den här sidan redovisas dagligen hur mycket som kommit in till insamlingen.

Rädda Barnen gör detta i samarbete med Rinkeby Folkets Hus, Folkets Husby och Järvaskolan. 

Matlådor kommer delas ut till behövande måndag till fredag kl 17.00 under hela maj månad.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Viktor Arnell
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Nyhetsbyrån Järva – veckan som gått. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av veckans artiklar. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Somalias utrikesminister besökte sina landsmän i Järva

Somalias utrikesminister Ahmed Isse Awad har varit på officiellt besök i Sverige. Under sitt besök passade han även på att träffa sina landsmän på ett möte i Kista Träff.

Tensta krog har stängt – nya ägaren öppnar inom kort

Tensta Centrum har förlorat en del av sitt hjärta. Hassan Kulbay har sålt sin krog och både restaurangen och kebabkiosken är stängda för ombyggnad.

Vårens sista Town Hall Meeting med borgarråden i Stockholm

Vårens sista Town Hall Meeting var det mest välbesökta digitala mötet hittills, som Stiftelsen Global Village anordnat. Melody Farshing fördelade ordet mellan de drygt 60 deltagarna och de sex borgarråden som styr i Stockholms stad.