No Go Zone eller no-go-zon?
Hur som helst är det är dags att ge begreppet en ny innebörd.
Vi vill inte ha skidåkande brats, sjuttioplussare som köper ål i Östermalmshallen och andra COVID-19-förnekare i våra områden.

För om vi har uppnått, eller är väldigt nära att uppnå, en lokal flockimmunitet vill vi inte riskera densamma bara för att vissa människor inte kan sköta sig.

Sumaya Al-Shakarji väckte frågan om flockimmunitet i Rinkeby, och Anders
Tegnell är försiktigt positiv.

Och eftersom inte bara borgarrådet Erik Slottner talar om Järva som en slags autonom enklav, utan även Ebba Busch och Ulf Kristersson är inne på samma linje, så kanske det är dags.

Kanske är det snart rätt tillfälle att utropa Rinkeby, Tensta och Hjulsta till den första COVID-19-resistenta enklaven i Sverige?

Michael Steger
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad hände med böckerna i Internationella Biblioteket?

Tidigare i höstas stängdes Internationella Biblioteket vid Odenplan. Den borgerliga majoriteten med MP sa: Inget problem, vi flyttar bara böckerna till Kungsholmens Folkbibliotek. Vad hände sedan? Svar fick vi i DN 19 december.

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.

Många från Järva måste helt enkelt vara på jobbet

Den kris vi ser nu med Corona kommer vara en svår utmaning för vår stad. Vi som bor och verkar här i Järva ser stora behov. De senaste dagarna har Järva drabbats extra hårt av Coronaviruset, med flera dödsfall.

Leanders jul blir en jul med tomtar, men utan gran

I somras skrev jag om en tillvaro där man var hänvisad till att träffa folk utomhus och undrade hur det skulle bli i jul. Nu klarnar det. Vi vågar nog bjuda hem sonen. Han jobbar hemifrån och har inte träffat en käft på flera veckor, men fler gäster blir det inte.