Tensta centrum och stora delar av Tensta hade ett elavbrott i en och en halv timme under måndagen. I tunnelbanan stod trapporna stilla och bara reservbelysningen fungerade. 

Enligt presschefen på Ellevio, Jonatan Björck, så var 779 kunder, både hushåll och företag, drabbade.
– Avbrottet orsakades av ett fel i den tekniska utrustningen. Då är det normalt sett ett fel i en nätstation.

Jonatan Björck menar att en och en halv timme är en relativt normal tid för ett elavbrott.
– Ja, det behövs för felsökning, komma ut till platsen och sedan leda strömmen en annan väg. Själva felet åtgärdas i lugn och ro när alla har el igen.

Klockan 15.27 kom elen tillbaka till Tensta.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ordningsvakten åtalas inte för misshandeln i Kista Galleria

Anmälan mot en av ordningsvakterna som använt övervåld mot pojkarna i det uppmärksamma fallet i Kista Galleria läggs ned.  – Jag gjorde bedömningen att pojkarnas beteende var för farligt, säger kammaråklagaren Sofia Gullbrandsson som behandlat ärendet. 

Kurderna firade nyår i Tensta

Musiken hördes över halva Tensta och elden lyste upp hela Nydalsparken. Det var kurdiska föreningen som firade newroz, sitt nyår.

Familjebostäders chef om konst, censur och höga hyror

Lars Nylund är fastighetschef och den från Familjebostäder som svarar på frågor om vad som hände när tre tavlor i Rinkeby Folkets Hus censurerades.  – Vi som hyresvärd ska inte göra bedömningar av konst eller hyresgästernas verksamhet.

Stockholms stad säljer ut fastigheter för miljarder

Stockholms stad säljer ut servicehus, skolor, sporthallar och kommunala föreningslokaler. Vår gemensamma egendom. Sedan 2018 har staden sålt fastigheter för 1 248 733 000 kronor, alltså en och en kvarts miljard, enbart till Landia AB. Fristads servicehus var en av fastigheterna som såldes, och är nu en lönsam affär för privata företag.