Tensta centrum och stora delar av Tensta hade ett elavbrott i en och en halv timme under måndagen. I tunnelbanan stod trapporna stilla och bara reservbelysningen fungerade. 

Enligt presschefen på Ellevio, Jonatan Björck, så var 779 kunder, både hushåll och företag, drabbade.
– Avbrottet orsakades av ett fel i den tekniska utrustningen. Då är det normalt sett ett fel i en nätstation.

Jonatan Björck menar att en och en halv timme är en relativt normal tid för ett elavbrott.
– Ja, det behövs för felsökning, komma ut till platsen och sedan leda strömmen en annan väg. Själva felet åtgärdas i lugn och ro när alla har el igen.

Klockan 15.27 kom elen tillbaka till Tensta.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Tensta – två skadade

Två personer skadades vid skottlossning i Tensta på måndagskvällen. Flera polisbilar på plats och helikopter hovrar ovanför.

Orten i ungdomarnas ögon

Projektet “Mina drömmars ort” engagerar ungdomar till nyfikenhet, lek och lust. Under fem intensiva dagar har modeller av deras drömort skapats. Resultatet av det fantasifulla arbetet ställs ut på Husby Konsthall.

Hjulsta Grundskolas föräldrar: Barn och vuxna mår dåligt

Idag, torsdag, kommer Hjulsta Grundskolas föräldraråd ha ett möte med grundskolechef Happy Hilmarsdottir. Inför mötet har de sammanställt en rapport om hur de ser på situationen i skolan. – Många mår så dåligt, både barn och föräldrar, säger en mamma.

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.